5 tendințe de design exterior la modă anul acesta

Vara, mulți oameni își transformă locuințele în adevărate șantiere, pentru a le schimba înfățișarea sau funcționalitatea. Pentru cei care locuiesc la curte este un proces mult mai dificil, pentru că ei trebuie să acorde aceeași importanță și amenajării exterioare, nu doar renovării interioare. De altfel, spațiul din jurul casei trebuie să fie o reflecte stilul de design din interiorul locuinței. În fiecare an trendul se schimbă, de aceea i-am pregătit în acest articol câteva tendințe la modă în 2019, din care să te inspiri pentru a îmbunătăți aspectul casei tale.

Ferma modernă

Acest stil s-a dovedit a fi mai mult decât un moft care să treacă rapid. Se pare că aceasta este una dintre cele mai interesante tendințe de design exterior, extrem de populară. Stilul arhitectonic clasic, cu verandă spațioasă și mobilier de calitate, pare să fie apreciat de mulți, așa că poți amplasa în curte un balansoar din lemn masiv sau leagăne cu perne confortabile. O măsuță unde să bei cafeaua dimineața și câteva felinare suspendate, în stil retro, vor oferi un aspect deosebit locuinței tale.

Culori întunecate pentru fațada casei

Pentru cei cărora nu le este teamă de o declarație îndrăzneață în ceea ce privește decorul din exterior, specialiștii propun o vopsea de nuanță neagră pentru fațadă. Culorile clasice sunt înlocuite cu tonurile întunecate, iar această tendință este foarte apreciată, deoarece oferă caselor un aspect clasic și sofisticat. O fațadă întunecată se potrivește foarte bine cu termopane de aluminiu Reynaers, deoarece metalul poate fi vopsit în orice culoare, pentru a se încadra în stilul ales. Ferestrele din aluminiu se găsesc într-o gamă variată de culori și finisaje, cu aspect mat, lucios sau metalic, existând chiar posibilitatea de-a alege nuanțe diferite pentru interior și exterior.

Lumini inteligente

Proprietarii de case sunt din ce în ce mai atrași de tehnologia smart pentru locuință, dar și de contrastul dintre culorile închise și luminile strălucitoare. Așadar, acest lucru este valabil și în ceea ce privește iluminatul exterior. Lămpile solare sau becurile cu senzor sunt preferate pentru decorul aleilor din grădină, deoarece pun în valoare anumite zone din curte. În plus, luminile inteligente sunt ideale pentru a oferi siguranță și securitate suplimentară. Pentru foișor sau zona de relaxare sunt ideale becurile asemănătoare instalației pentru sărbătorile de iarnă. Ele asigură o ambianță perfectă pentru cină în aer liber ori petreceri nocturne.

Sonerii creative

Cine s-ar gândi că un lucru atât de simplu poate schimba aspectul unei case?! Ei bine, designerii de exterior ne dovedesc că acestea sunt încă foarte populare și pot adăuga o notă vintage – modernă oricărei case. Butoanele pentru ușă ingenioase scot în evidență personalitatea proprietarului casei și pot fi o adevărată declarație de stil. De exemplu, o sonerie în formă de albină oferă casei un stil francez regal. Investiția în detalii atât de mici va asigura casei un aspect unic, mai ales că orice musafir va observa accentele creative.

Uși din sticlă pentru garaj

Sunt la modă ușile de garaj din sticlă, deoarece se potrivesc excelent oricărui stil și scot în oferă o strălucire aparte casei. Adesea, proprietarii nu acordă importanță acestei zone și strică întregul design al casei cu uși opace, care nu se încadrează în stilul ales. Pentru un aspect deosebit, modern și extrem de primitor, trebuie să transformi ușile garajului, astfel încât nici nu se va observa că acolo este locul în care îți ții mașina.

Este în natura umană să judecăm o carte după copertă, așa că nu e de mirare că mulți oameni își fac o impresie despre casă doar privind exteriorul ei. Indiferent de varianta aleasă, asigură-te că incluzi în designul exterior al locuinței tale elemente moderne, care vor face orice trecător să întoarcă privirea. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata