AccuWeather a lansat o prognoză meteo, pe termen lung pentru noul sezon cald, în Europa

De Jurnalul Național Actuale Meteo 130 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
În urma unei prognoze se pare că vremea se schimbă radical. Dacă în anii trecuți, la orele de amiază ale zilelor de vară, românii evitau să iasă din locuințe, obiceiul s-ar putea schimba în vara curentă. În prognoza meteo emisă de meteorologii AccuWeather pentru lunile iunie și iulie 2024, arată temperaturi neobișnuite pentru sezonul cald.

Va fi sezonul de vară la fel de sufocant ca în anii precedenți?

Sau, va continua șirul de veri toride, cu temperaturi record, și în anul curent în Europa? Mulți așteaptă ca pământul secetos să aibă parte măcar de o mică alinare în următorul sezon cald. Meteorologii AccuWeather au făcut publică o analiză cu estimările termice pentru următoarele săptămâni.

Vara bate deja la ușă, iar echipa de experți AccuWeather pregătește prognoze meteo pe termen lung pentru noul sezon cald în Europa. Primele schimbări specifice verii vor fi resimțite mai ales în centrul și nordul continentului. Zonele din sud-est ar putea să experimenteze tranziția spre vară în mod lent.

România se află pe lista țărilor ce vor experimenta cele mai puține perioade de căldură

În opinia experţilor de la AccuWeather, vara anului 2024 ar putea să nu fie la fel de înăbușitoare ca cele anterioare. Dacă până acum ne-am confruntat cu veri consecutive de căldură brutală și temperaturi record, astfel de fenomene se anunță a fi mai puțin frecvente în următoarele luni.

Vor fi intervale când temperaturile vor crește în termometre, în special din Peninsula Iberică până în sudul Franței și nordul Italiei, însă căldura extremă de tip record din vara trecută este puțin probabil să se repete, estimează meteorologii AccuWeather.

Un flux de umiditate din Oceanul Atlantic va ajuta la menținerea temperaturilor sub control în vara anului 2024. Cele mai mici temperaturi din următoarele săptămâni vor fi înregistrate în estul Europei. Ungaria, România și Serbia vor experimenta cele mai puține valuri de căldură intensă.

Cum va fi vremea în prima lună de vară a lui 2024?

În România, media temperaturilor din vara anului 2024 va fi sub cea înregistrată în anii trecuți, mai ales în lunile iunie și iulie, potrivit meteorologilor. Canicula resimțită altădată în București și Bărăgan va dispărea. Maximele nu vor mai fi, în iunie, de 40 de grade Celsius, ca altădată, ci de 30 de grade Celsius.

Când valorile termice vor scădea în termometre, vor apărea precipitațiile. În multe zile din luna iunie 2024, cerul va prezenta înnorări, iar tunetele și fulgerele nu vor absenta. Nici vremea în luna iulie 2024 nu se anunță mai caldă decât în primul interval de vară, potrivit AccuWeather.

Fenomene cu totul anormale în „Luna lui Cuptor”

Ultima prognoză meteo publicată de AccuWeather arată că „Luna lui Cuptor” va fi marcată, de asemenea, de valori termice anormale. Temperaturile vor depăși rar 30 de grade Celsius în sudul țării. Dacă pe vremuri se evita ieșitul din casă la amiază, în câteva săptămâni acest obicei ar putea să cadă.

Precipitații se anunță și în luna iulie 2024. Ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, arată prognoza meteo AccuWeather.

Sursa – playtech.ro