Alcoolul: un prieten plin de calorii

0

Alcoolul este una dintre numeroasele inventii ale omului. Natura sa nu este nici pozitiva, nici negativa, deoarece depinde de cantitatea consumata de cei care prefera alcoolul, de calitatea lui si desigur de taria sa. Procesul poate sa difere de la bautura la bautura, insa principala intrebare a multora este aceasta: cate calorii are alcoolul?

Majoritatea persoanelor care consuma alcool, uita ca bauturile alcoolice au foarte multe calorii si ca consumul lor poate provoca crestere in greutate. Deoarece valoarea energetica nu apare pe sticlele de alcool, este timpul sa tineti cont de anumite informatii pentru a face alegerile corecte.

Alcoolul te face sa te ingrasi. Nu este doar nefolositor din punct de vedere nutritional (este alcatuit din calorii goale), dar este si caloric. Nutritionistii spun ca alcoolul este aproape la fel de bogat ca grasimea. Confrom studiilor, un gram de alcool reprezinta 7 kcal fata de 9 kcal pentru un gram de grasime. De asemenea, alcoolul nu ofera organismului niciun fel de nutrienti. Doar vinul are anumite proprietati datorita strugurilor. Si acesta, trebuie sa fie de calitate.

De ce alcoolul este caloric?

Ceea ce face un pahar de alcool caloric este faptul ca in acesta se regaseste zahar si etanol, doua elemente calorice extrem de periculoase. Si cu cat alcoolul este mai puternic, cu atat are mai multe calorii. Daca adaugati si soda, zahar, sucuri de fructe, dulciuri pentru decorare, veti obtine adevarate bombe de calorii care pot promova cresterea in greutate. Cum? Prezenta zaharului, desigur, cunoscuta sub numele de factor de obezitate, este suficienta. Dar si pentru ca consumul de alcool deschide pofta de mancare si duce la depozitarea grasimilor la persoanele care consuma fracvent alcool. Corpul consuma caloriile furnizate de alcool si astfel de impiedica arderea grasimilor energetice care se gasesc cel mai adesea la nivel abdominal.

Putina lume stie ca un pahar de alcool de dimensiuni medii consumat intr-un bar sau restaurant contine aproximativ 10 grame de alcool pentru o cantitate cuprinsa intre 3 cl pentru un pahar de whisky, 10 cl pentru un pahar de sampanie, 33 cl pentru un pahar de bere

Care sunt alcoolii cei mai calorici?

Cu cat alcoolii sunt mai puternici, cu atat au concentratii mai mari de etanol si cu atat prezinta mai mutle calorii. Printre campioni se numara:

Ginul: Un pahar de 5 cl de gin contine 132,5 kcal;

Whisky-ul: Un pahar de 5 cl de whisky contine 124,5 kcal;

Romul: Un pahar de 5 cl de rom contine 124 kcal;

Vodka: un pahar de 5 cl de vodka contine 118,5 kcal;

Jagermeister: Un pahar de 4 cl contine 91 kcal. https://www.bautura-online.ro/top-brands/jagermeister.html 

Desi din exterior alcoolul poate parea ca ceva nociv, consumat in moderatie aduce si multe beneficii.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Tel Aviv au ajuns la concluzia ca vinul rosu este bun pentru starea noastra mentala. Potrivit cercetatorilor, anumite componente ale acestei bauturi pot bloca formarea metabolitilor toxici capabili sa „agite” sanatatea mentala. Astfel, acidul tanic utilizat in industria vinului previne formarea de structuri toxice de amiloid caracteristice bolilor metabolice.

Alcolul are argumente si pro, si contra. Consumat cu moderatie si doar in ocazii speciale, nu poate face rau.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata