Alimente de bază pentru 24 de familii din Ilfov, prin campania „Implică-te! Împreună reuşim mai mult!”

Foto: trinitas.tv
0 89

În cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reuşim mai mult!”, 24 de familii cu posibilităţi material reduse din localităţile ilfovene Lipia şi Gruiu au primit miercuri, 13 ianuarie 2021 alimente de bază din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Naţionale.

Impresionat de ajutorul primit, părintele Ioan Şuţu, din localitatea Lipia, judeţul Ilfov ne-a spus: „Persoanele nevoiaşe, bătrânii, au nevoie şi apreciază orice ajutor primit. Sunt mai în vârstă, banii sunt mai greu de obţinut, au pensii foarte mici. În localitatea noastră avem şi pensionari cu pensii de CAP. Ei mulţumesc şi se roagă pentru binefăcătorii lor iar bunul Dumnezeu primeşte rugăciunea bătrânei sau bătrânului care este ajutat. Eu ca preot apreciez osteneala mai marilor noştri care ne trimit aceste daruri.”

Şi preotul Gabriel Florin Darie, din localitatea Gruiu, judeţul Ilfov a adus cuvinte de laudă la adresa iniţiatorilor acestui demers umanitar: „Ne-am bucurat de prezenţa voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naţionale în parohia noastră pentru a dărui din nou, momente de bucurie fraţilor noştri care se află în dificultate din punct de vedere material. Sunt familii cu o situaţie precară la noi în parohie, familii monoparentale care au fost ajutate în principal cu alimente de bază şi ceea ce este necesar în viaţa de zi cu zi. Oamenii au nevoie de zâmbetele pe care am observat că le-aţi dăruit, zâmbete care au adus bucurie în inima şi pe chipurile lor. Ştim că milostenia este poate cel mai bun şi mai la îndemâna izvor de viaţă pentru celelalte virtuţi creştineşti, de aceea mulţumim că ne-aţi ajutat, ne-aţi responsabilizat ca să împlinim această datorie creştină a milosteniei”.

În opinia sa, Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisul Catedralei Naţionale, a rămas marcat de suferinţa oamenilor: „Este foarte important să te bazezi pe cineva când treci prin momente dificile. Biserica Ortodoxă uneşte oamenii şi îi îndrumă să fie aproape de cei aflaţi în dificultate, îi îndreaptă către Dumnezeu. Totdeauna când ne-am rugat la bunul Dumnezeu să ne vină în ajutor, acesta a îngăduit şi ne-a trimis oameni care să sprijine acest demers al nostru. Vom continua să fim alături de aceste familii aflate în dificultate, vom continua prin campania ‘Implică-te! Împreună reuşim mai mult!’ să transmitem acest mesaj de unitate, de încurajare, mesajul că Biserica Ortodoxă este permanent lângă cei aflaţi în suferinţă. Le-am arătat că suntem solidari în aceste momente dificile prin care trec, că le suntem alături şi îi sprijinim, distanţa nefiind un impediment.”

În contextul voluntariatului şi întrajutorării, din februarie 2020 până în ianuarie2021, prin această campanie, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naţionale, au sprijinit peste 4.700 de familii din 22 de judeţe ale ţării. Aceştia au efectuat 191 de deplasări în 149 de localităţi şi au fost oferite ajutoare în valoare de 382.000 lei.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x