ANPC a închis restaurantul McDonald’s din Gara de Nord din Bucureşti

De Jurnalul Național Actuale Companii 137 citiri
4 min citire
 

În Bucureşti, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a făcut un anunț important pentru cei care ajung în Gara de Nord și vor să servească masa. Conform autorităților, restaurantul McDonald’s din gară a fost închis, în urma numeroaselor nereguli pe care le-au găsit acolo.

McDonald’s din Gara de Nord, închis și amendat

McDonald’s din Gara de Nord era unul dintre cele mai celebre restaurante din București, având în vedere că o mulțime de oameni frecventează acea zonă. Din păcate pentru călătorii care poposeau acolo să servească masa, unitatea comercială a fost închisă de ANPC.

În urma controalelor, autoritățile au decis că restaurantul trebuie închis temporar, până când problemele vor fi remediate. Inspectorii ANPC au montat și un afiș pe geamul ușii, pentru ca toți clienții să știe de ce nu funcționează locul lor preferat.

astfel,  „În această unitate, reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au dispus măsura de oprire temporară”, scrie pe ușa restaurantului.

În prima fază, inspectorii nu au precizat motivele pentru care s-a ajuns la oprirea temporară a activității în acest restaurant. Ulterior, au revenit cu explicații pentru toți cei interesați.

De ce a fost închis McDonald’s din Gara de Nord

Autoritățile ANPC au venit cu clarificări în ceea ce privește situația din Gara de Nord. Astfel, situația este cât se poate de complicată acolo, iar patronii au de muncă dacă vor să își reia activitatea cât mai repede.

Clienții au declarat că au avut ocazia să găsească gândaci în restaurant, chiar în zona de servire, în timp ce baia ar fi fost extrem de murdară. Astfel, în urma acestei plângeri, inspectorii ANPC s-au deplasat la fața locului pentru a verifica situația.

Concret, „Am stat în compania câtorva gândaci de bucătărie, în incinta restaurantului (a spațiului de servire), și nu vreau să îmi imaginez ce e în spate, în bucătărie. Un alt aspect etern dezolant la acest «restaurant» este baia”, se arăta în reclamația primită de la consumator, publicată de ANPC.

Ce au găsit inspectorii ANPC la McDonald’s

Pe lângă închiderea temporară a restaurantului, ANPC a sancționat operatorul economic și cu amenzi în valoare de 50.000 lei. Principala cerință a autorităților a fost „încetarea practicii comerciale incorecte”.

 

Din informațiile transmise de reprezentanții ANPC, neregulile constatate în timpul controlului au fost foarte mult. Pe lângă mizerie și un mediu de lucru nepotrivit, mâncarea era și ea păstrată în condiții nepotrivite, fără respectarea temperaturilor optime:

-folosirea unui spaţiu de depozitare cu frig/congelare supraaglomerat, astfel încât produsele depozitate în acest spaţiu nu se păstrează în stare de congelare, fiind decongelate;
-condiţii igienico-sanitare neconforme în spaţiul de producţie: pereţi cu plăci de faianţă lipsă; folosirea unui spaţiu de frig cu strat de gheaţă grosier pe pereţii interni şi uşa de deschidere, cu acumulare de impurităţi macroscopice;
-folosirea unor preparate culinare congelate ambalate cu data durabilităţii minimale depăşită;
-păstrarea sosurilor folosite pentru diferitele preparate culinare la temperatura de 37 grade C, înregistrată în momentul controlului, faţă de maximum 4 grade C, temperatura de păstrarea a acestora conform reglementărilor;
-folosirea unor practici comerciale incorecte: constatarea unor discrepanţe între cantităţile declarate pentru diferite produse/preparate şi cele nete;
-folosirea unor coridoare/spaţii insalubre pentru aprovizionare, cu pereţi murdari, tavan cu exfolieri de vopsea, pânze de păianjen, paviment murdar cu depuneri masive de mizerie; depozitarea în acelaşi spaţiu a ambalajelor secundare de transport şi a produselor de panificaţie congelate.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,