Antrenor de fitness, reținut după petrecerea la care s-au servit prăjituri cu canabis

De Jurnalul Național Actuale Justiţie 227 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Un antrenor de fitness a fost reținut după o petrecere cu droguri în Vâlcea. Procurorii au suspiciuni că el este cel care a adus la petrecere prăjiturile cu canabis care au băgat în spital 16 oameni. Acesta va fi dus în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă. 

Astfel că, un bărbat în vîrstă de 32 de ani care a oferit prăjituri cu canabis invitaților la o petrecere privată organizată într-un restaurant din Râmnicu Vâlcea a fost reţinut pentru 24 de ore. Acesta este cercetat pentru infracţiunea de trafic de risc, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea.

În plus, bărbatul este bănuit că ar fi oferit la o petrecere privată, ce a avut loc sâmbătă la un restaurant din Râmnicu Vâlcea, o prăjitură, la prepararea căreia ar fi folosit canabis, iar în urma consumului 15 dintre participanţii la petrecere au ajuns la spital acuzând stări de rău.

Bărbatul reținut este Dumitru Cojocari, notează Adevărul. Antrenorul moldovean este acuzat că a drogat mai mulți invitați, folosindu-se de o prăjitură în care a pus 15 grame de canabis, după cum au stabilit anchetatorii.

Sursa citată mai spune că bărbatul era Fitness Instructor and Personal Trainer la o sală de sport din Râmnicu Vâlcea, din toamna anului trecut (după ce în prealabil mai colaborase și cu alte săli), și că a studiat Marketing în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, la Universitatea Babeş-Bolyai, din Cluj – Napoca.

Așadar, cheful la care au participat 70 de persoane s-a ținut la un hotel din Râmnicu Vâlcea. Petrecăreții nu au apucat prea mult să se distreze deoarece după ce au mâncat prăjituri cu canabis au ajuns rând pe rând la spital. 15 dintre ei au rămas sub supraveghere medicală la UPU, printre ei fiind și milionarul în cinstea căruia s-a ținut petrecerea. Este vorba despre afaceristul Iustin Paraschiv. Și soția lui a fost printre cei intoxicați. După ce și-a revenit, sărbătoritul a făcut plângere penală împotriva celor care au adus prăjitură. După ce aproape toți invitații au fost audiați, procurorii DIICOT au găsit și făptașul. Polițiști și procurori DIICOT au efectuat duminică o percheziţie la locuinţa bărbatului, unde au fost descoperite resturi de canabis şi un grinder.

„Din cercetări a reieşit că, la data de 21 ianuarie 2023, bănuitul ar fi oferit, la o petrecere privată, o prăjitură la prepararea căreia ar fi folosit aproximativ 15 grame de canabis. În urma consumului, 15 dintre invitaţi ar fi acuzat stări de rău, palpitaţii şi atacuri de panică şi s-au prezentat la camera de gardă a Spitalului Judeţean Vâlcea. În urma percheziţiei efectuate la data de 22 ianuarie 2023, în locuinţa bărbatului au fost descoperite resturi de canabis şi un grinder”, a informat DIICOT.

Astfel că, bărbatul în vârstă de 32 de ani va fi dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.