Asociația Ascendis a oferit traininguri pro-bono pentru profesioniști în educație publică și ONG

  • În 2018, asociația înființată de Ascendis, cel mai mare furnizor de programe de formare și dezvoltare organizațională din România, a oferit pro-bono 100 de zile de training și coaching pentru cadre didactice, voluntari și angajați din ONG-uri din educație, precum și elevi și studenți.

Asociația Ascendis a livrat 60 de evenimente de formare și dezvoltare, oferind 100 de zile de training și facilitare pentru 38 de ONG-uri şi 17 unități de învățământ, acoperind toate ciclurile educaționale, de la creșe, școli generale până la licee, școli profesionale și universități.

Cursurile Asociației Ascendis au reunit 1 300 de participanţi: 365 cadre didactice, 465 de elevi și studenți și 470 de voluntari și membri ONG.

„Am reuşit să acoperim zone geografice diverse: București, Galați, Timișoara, Iași, Bacău, Brașov, Ilfov, Buzău, Cluj, Ploiești, Sibiu, Arad, Dâmbovița, Hunedoara şi un public la fel de diferit: liceeni, voluntari, profesori, educatori, profesionişti din organizaţii neguvernamentale şi fundaţii comunitare locale”.

Temele de training au fost: prezentări de impact, gândire strategică, dezvoltarea echipelor, inteligenţă emoţională, comunicare, management de proiect, managementul riscului, managementul timpului şi leadership. Formele de învăţare au fost diverse: cursuri, simulări de business, activităţi de teambuilding, chestionare şi workshopuri dedicate, participarea ca speakeri la diferite evenimente sau coaching.

Ascendis, liderul pieței de training și dezvoltare profesională în România, a început activitatea Asociației Ascendis în 2018, ca proiect de CSR prin care sprijină educația de calitate.

Pentru 2019 planurile vizează noi parteneriate cu școli de stat și organizații care activează în zona educației, apelul rămânând deschis pentru profesioniștii in educație din diferite sisteme și pentru tinerii dornici de învățare.

Susținem educația pentru că credem cu tărie că aceasta este cea mai sigură rețetă pentru construirea unei Românii puternice în viitor, iar pentru noi este o misiune personală să sprijinim dezvoltarea și performanța oamenilor și a echipelor. Am întâlnit mulţi oameni excepţionali, programe bine gândite şi implementate şi un potenţial imens îndreptat către educaţie, sustenabilitate, dezvoltare şi implicare. Multă pasiune, deseori suprasolicitare şi provocări specifice lucrului în echipă şi lipsei de resurse. Suntem şi mai determinaţi să sprijinim acest demers, încurajând parteneriatele şi contribuind cum putem mai bine prin aria noastră de expertiză: dezvoltarea oamenilor şi a organizaţiilor”, spune Carmen Ciuraru, Director Executiv al Asociației Ascendis.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata