Asos cumpără brandurile Arcadia cu suma de 364 de milioane de dolari

205

Brandurile Topshop, Topman, Miss Selfridge şi HIIT de la grupul de modă Arcadia, au fost achiziţionate de retailerul online de modă Asos, într-o tranzacţie evaluată la 265 milioane de lire sterline (364 de milioane de dolari), au anunţat luni cele două firme britanice, transmit BBC şi Reuters.

Astfel că în noiembrie, Arcadia a intrat în administrare specială, pentru a proteja afacerea de acţiunile în justiţie introduse de creditori, după ce instituirea măsurilor de urgenţă pentru limitarea pandemiei a forţat compania să-şi închidă unităţile din Marea Britanie.

Însă, Asos achiziţionează stocul de mărfuri şi brandurile, dar nu va prelua magazinele Arcadia, ceea ce sporeşte temerile privind viitorul celor 13.000 de angajaţi. Asos va plăti 265 milioane de lire sterline pentru branduri şi încă 30 milioane de lire sterline pentru stocul de mărfuri.

În contextul cheltuielilor, Asos va înregistra costuri excepţionale legate de restructurare evaluate la aproximativ 20 milioane de lire sterline.

Din punctul de vedere al preluătii, administratorii Arcadia au confirmat tranzacţia şi au anunţat că aproximativ 300 de persoane, care lucrează în prezent pentru brandurile Topshop, Topman, Miss Selfridge şi HIIT în domeniul achiziţiilor, designului şi parteneriatelor de retail vor fi transferaţi la Asos. Însă nici reprezentanţii Asos şi nici administratorii Arcadia nu s-au referit la soarta oamenilor care lucrează în reţeaua de magazine.

În contextul actual al locurilor de muncă, tranzacţia vine după ce luna trecută retailerul online de modă Boohoo a achiziţionat brandul şi site-ul Debenhams cu suma de 55 de milioane de lire sterline (75 de milioane de dolari), dar nu va prelua şi cele 118 magazine şi nici forţa de muncă.

Chiar dacă reprezentanţii Boohoo au apreciat că este o „tranzacţie de transformare” şi „un mare pas înainte”, este posibil ca aproape 12.000 de angajaţi ai lanţului de magazine Debenhams să fie concediaţi.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata