AUR cere demisia lui Virgil Popescu!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, după ce prețul carburanților a ajuns la 9 lei/litru. AUR atenţionează că va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei.

Astfel, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere demisia lui Virgil Popescu din funcția de ministru al Energiei, după ce prețul carburanților a ajuns la 9 lei.

„După o liberalizare a tarifelor la energie care a dus la creșterea tuturor prețurilor din economie – generând nu doar o criză economică, ci și una socială majoră, ale cărei efecte depline încă nu se văd – Virgil Popescu și-a dat în petic din nou.

De această dată, în criza carburanților. Ce se întâmplă în orice țară civilizată, când promiți ceva și nu te ții de cuvânt? Îți dai demisia”, a precizat președintele AUR, deputatul George Simion.

„Pe 9 martie, când se formau primele cozi la benzinării, ministrul Energiei declara public că <<nu se vor scumpi carburanții la 9, 10, 11 lei. S-a creat o psihoză.>> Între timp, prețul la motorină a ajuns la peste 9 lei. Acest politruc incompetent nu mai poate rămâne în funcție”, a spus senatorul  AUR Claudiu Târziu.

Alianța pentru Unirea Românilor ameninţă că va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, dacă acesta nu va avea decența să se retragă din funcție. Reamintim că ultima motiune simplă împotriva ministrului Popescu nu a întrunit voturile necesare, PSD susținând rămânerea lui Popescu în funcție.

Virgil Popescu anunță colaborarea momentului pentru România

De altfel, într-o postare pe pagina personală de Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus despre colaborarea momentului în România. Mai precis, conform acestuia, Nuclearelectrica și compania americană NuScale Power au convenit să colaboreze pentru amplasarea unei centrale cu reactor modular de mici dimensiuni (SMR).

De asemenea, în aceiași postare, ministrul a mai precizat și faptul că este vorba de primul reactor modular de mici dimensiuni din Europa. Ministrul afirmă că acesta este un pas important pentru România, țară care va deveni independentă energetic odată ce noul reactor modular va fi construit.

„România va deveni o țară independentă energetic și prin amplasarea primului reactor modular de mici dimensiuni (SMR) din Europa! Compania americană NuScale Power și Societatea Națională Nuclearelectrica din România au convenit să colaboreze în vederea amplasării unei centrale cu reactoare SMR”, a spus Virgil Popescu pe Facebook.

Referitor la data la care ar putea fi gata noul proiect, ministrul nu a precizat o perioadă clară, cert e că, conform acestuia, NuScale a informat deja că anul acesta va începe procesul de fabricare a componentelor reactoarelor.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata