Bebeluş mort după ce a fost smuls din braţele mamei de o maimuţă

Un bebeluș de doar o lună și-a pierdut viața în Tanzania, după ce a fost smuls din braţele mamei sale de un grup de maimuțe care le intraseră în casă, au precizat autoritățile locale.

Bebeluş mort. Astfel că, tragicul incident a avut loc în timp ce micuţul era alăptat. Mai multe maimuţe au intrat în locuinţa situată în satul Mwamgongo, din Kigoma, în apropiere de Parcul Național Gombe, în vestul Tanzaniei. Autorităţile locale au precizat că moartea bebelușului a survenit după ce sătenii au încercat să-l salveze folosind forța. Maimuțele însă au reacționat agresiv, transmite BBC.

Bebeluş mort în timp ce era alăptat

Mama a strigat după ajutor, iar sătenii s-au grăbit să ajungă la casa ei pentru a o ajuta să-și recupereze copilul”, a precizat James Manyama, comandantul regional din Kigoma.

Bebelușul a fost rănit în zona capului și a gâtului și a murit chiar în timp ce primea primul ajutor.

Mai mult, poliția le-a recomandat localnicilor să fie vigilenți pentru a preveni noi atacuri ale maimuțelor din Parcul Național Gombe. Manyama a prcizat pentru BBC că, în cei trei ani de când îşi desfăşoară activitatea în zona respectivă, nu s-a mai confruntat cu un incident similar. Au fost, însă, incidente cu animale sălbatice mai mari, cum ar fi elefanții, care au invadat satele din apropierea parcurilor naționale și au provocat mai multe decese.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata