Bijuteriile anilor ’20. Cum aratau accesoriile din acea perioada?

În zilele noastre, bijuteriile sunt disponibile într-o gamă variată de modele, culori și mărimi, ele fiind o alegere inspirată atât pentru ținutele de zi, cât și pentru cele de seară. Deși bijuteriile moderne aduc o frumusețe aparte oricărei persoane care le poartă, este important să știi că cele mai multe dintre aceste modele sunt puternic influențate de diferite perioade istorice. 

Dacă îți sunt cunoscute broșele încrustate cu pietre mari sau colierele lungi, din perle,  poți aduce în prezent marile trenduri ale anilor ‘20, o perioadă extrem de exotică. Află, din articolul de azi, care sunt cele mai cunoscute accesorii ale acelei perioade și cum au reușit unele dintre ele să rămână în tendințe chiar și în zilele noastre:

Accesoriile din perioada anilor ‘20

Accesoriile din perioada anilor ‘20 se înscriu într-un stil retro, caracterizat prin obiecte vestimentare accesorizate cu pene, dantelă, blană sau flori, deosebit de elegante. Unele dintre cele mai populare accesorii specifice anilor ‘20 erau pălăriile clopot, turbanele și bentițele, care se purtau încă din 1910. 

În ceea ce privește încălțămintea, în această epocă se purtau pantofii cu toc jos, cu vârf rotunjit, însoțiți de o baretă care se lega la gleznă. Acești pantofi erau purtați atât ziua, cât și seara, fiind considerați modele elegante, pe care orice femeie trebuia să le aibă în garderobă. În plus, atât pălăriile, cât și rochiile sau obiectele vestimentare erau accesorizate cu numeroase paiete, mărgele sau aplicații din pene.

Cele mai purtate bijuterii în anii ‘20

În perioada anilor ‘20, unul dintre cele mai populare accesorii era colierul lung din perle, asortat în special la rochiile de seară. Odată cu trecerea timpului, colierele au devenit mai scurte și s-a făcut trecerea la colierele din mărgele roșii, albe sau verzi, care erau în perfectă armonie cu ținuta. 

Pentru că erau la modă părul scurt și gâtul expus, în anii ‘20 se purtau și cerceii lungi, din argint, care scoteau în evidență linia decolteului. De cele mai multe ori, cerceii lungi din argint erau însoțiți de pietre de jad, turcoaz sau coral.

O altă tendință cunoscută a acestei perioade era purtarea brățărilor de argint sau a brățărilor groase din lemn, plastic sau metal, încrustate cu pietre. În plus, erau cunoscute și inelele de dimensiuni mari, cu pietre prețioase sau semiprețioase.

Bijuterii care au rămas în tendințe până în prezent

Tendințele de purtare a accesoriilor au influențat și crearea bijuteriilor moderne, care se regăsesc permanent în colecțiile femeilor de pretutindeni. Astfel, cerceii din argint în formă de lacrimă vor fi mereu la modă, la fel și colierele lungi din argint sau brățările groase. 

În lumea bijuteriilor, anii ‘20, cunoscuți și ca era jazz, au fost marcați de stilul art deco, cu bijuterii de lux, care au adus încasări uriașe în industrie. Cele mai cunoscute pietre ale acestui deceniu au fost diamantele și perlele. Totuși, în comparație cu moda altor decade, în anii ‘20 se remarcă dispariția interesului pentru pietrele prețioase și creșterea cererii pentru pietrele semiprețioase sau pentru bijuteriile din plastic. 

Mai mult, rolul bijuteriilor s-a schimbat în această decadă – nu mai reprezentau un simbol al bogăției, ci aveau un rol pur decorativ. Femeile își doreau bijuterii cu aspect interesant, care să le pună în valoare ținuta, motiv pentru care nu țineau cont atât de mult de prețul materialelor din care au fost confecționate accesoriile.

Care sunt bijuteriile tale preferate din anii ‘20? Cum obișnuiești să le asortezi cu ținutele de zi cu zi?

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata