Biserica de lemn care a fost distrusă de o furtună în 2017, reabilitată cu 260.000 lei

159

Biserica de lemn „Sfântul Nicolae” din satul Costeni, distrusă de o furtună puternică în toamna anului 2017, a intrat în reabilitare cu sprijinul Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, a informat, joi, într-o postare publică, Biroul de comunicare a instituţiei.

„Parohia Ortodoxă Română Costeni a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Consiliului Judeţean Maramureş prin specialiştii Direcţiei Arhitect Şef atât pentru accesarea finanţării, cât şi pentru implementarea proiectului de restaurare. Valoarea totală a proiectului este 260.000 lei, din care 200.000 lei finanţare de la Institutul Naţional al Patrimoniului, în cadrul programului Timbrul Monumentelor Istorice, 40.000 lei alocaţi de Consiliul Judeţean Maramureş, în cadrul programului judeţean de acordare a sprijinului financiar pentru unităţile de cult pentru anul în curs, iar 20.000 lei din partea Parohiei Ortodoxe Române Costeni”, a precizat CJ.

Aceste lucrările sunt cuprinse în cadrul proiectului de intervenţii de urgenţă finanţat prin Timbrul Monumentelor Istorice – sesiunea mai-iulie 2020.

„În această perioadă se execută lucrări de desfacere a zidăriei şi săpătură, armare, cofrare şi turnare beton, zidărie de epoca, desfacere pardoseli, umplutură, desfacere tălpi din lemn de stejar, eşafodaj, montare tălpi de stejar, liftare şi hidroizolaţie”, a mai informat Biroul de comunicare al CJ Maramureş.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner