Când va avea loc Untold 2024?

De Jurnalul Național Actuale Cultură 130 citiri
5 min citire
Ediția din 2023 a UNTOLD a bătut toate recorudirle, de la cele de audiență, și până cele ale veniturilor, dar lucrurile nu se opresc aici, având în vedere că am aflat când va avea loc Untold 2024, anunțându-se o nouă ediție incendiară. Din datele comunicatului oficial, se cunosc datele festivalului.

Ediția din 2023 a UNTOLD a adus încasări masive în Cluj

Unul din cele mai mari și importante evenimente de gen ale ultimilor ani, UNTOLD și-a câștigat notorietatea în rândul fanilor muzicii electronice prin artiștii aduși pe scenele festivalului, prin atmosferă, dar și prin câștigurile adunate în toți acești ani de existență.

Untold 2023 a bătut recordurile de audiență

Ediția din acest an, conform unor date, a adus în orașul Cluj Napoca venituri de aproximativ 70 de milioane de euro, din vânzările directe de abonamente, vânzările indirecte făcute de turiștii străini adunați al festival și din taxele și impozitele colectate de cei care și-au închiriat locuințele în perioada de festival.

Statistica este impresionantă, cu peste 420.000 de fani și cu o creștere de peste 10 procente față de anul anterior, iar asta face din festivalul UNTOLD o adevărată mașină de bani pentru orașul din Transilvania.

Un început de 2024 incendiar, festivalul ajunge în Dubai

Unul din anunțurile surprinzătoare, încă înaintea startului ediției din 2023, a fost că în periaopda 15-18 februarie 2024, festivalul va ajunge în Dubai, iar cap de afiș, conform informațiilor, ar fi chiar Armin van Buuren.

Lista artiștilor, spun organizatorii, va cuprinde o listă stelară a celor mai mari artiști live și DJ internaționali, transformând Expo City din Dubai într-o experiență complet captivantă și revoluționară.

Această decizie de a aduce UNTOLD în Dubai a fost luată datorită ”conducerii și ambiției vizionare a orașului”, a declarat Bogdan Buta, fondatorul festivalului.

Echipa UNTOLD s-a asociat cu celebrul DJ Armin van Buuren la Burj Khalifa pentru nu unul, ci două recorduri mondiale.

Primul este de cel mai înalt spectacol pe cea mai înaltă clădire de pe planetă și al doilea record este cel mai mare ecran LED folosit pentru un spectacol.

Când va avea loc Untold în 2024?

În afară de evenimentul spectaculos din Dubai, organizatoriii festivalului au emis și comunicatul privind ediția de anul viitor, care va avea loc tot în Parcul Central din Cluj-Napoca.

Din datele comunicatului, Untold 2024 va avea loc în perioada 8-11 agust, iar lista de artiști se anunță a fi una plină de surprize, având în vedere că se dorește aducerea unor nume în premieră, care nu au mai urcat până acum pe scena festivalului.

Când va avea loc Untold 2024. Anunțul oficial, se cunosc datele festivaluluiLa Cluj, între 8 și 11 august 2024

Ceea ce este și mai important pentru fani, este că din data de 17 octombrie a.c., vor fi puse la vânzare următoarele pachete de abonamente:

Astfel, ”Fanii UNTOLD care doresc să fie parte din cea de-a 9-a ediție a festivalului se pot înregistra pe https://untold.com/register, o nouă rundă de vânzări va avea loc pe data de 17 octombrie.

În cele patru zile și patru nopți de festival, creatorii UNTOLD vor transforma Parcul Central din Cluj-Napoca într-o lume a diversității genurilor muzicale, care include live act-uri, show-uri ale celor mai cunoscuți artiști din cultura EDM, techno, tech-house, deep-house, house, trance, hip-hop, pop, drum’n’bass, trap, dubstep, trip-hop și multe altele”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Reamintim că la ediția de anul acesta o premieră a fost apariția pe scena festivalului a celor de la Imagine Dragons.

La rândul său, ”Suntem pentru prima dată în România, sunteți incredibili! Aici, la UNTOLD, am primit doar dragoste din partea voastră. Vă mulțumim pentru călătorie!”, declara Dan Reynolds, solistul trupei Imagine Dragons.

Trupa a reușit să bată recordul de audiență, cu peste 100.000 de spectatori pe Cluj-Arena, arena princpală a festivalului.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,