Candidaturile pentru funcţiile de procuror european delegat în România mai pot fi depuse până pe 7 ianuarie

139

Marţi 5 ianuarie, Ministerul Justiţiei a anunţat la candidaturile pentru funcţiile de procuror european, delegat în România, mai pot fi depuse până pe 7 ianuarie.

Astfel, „Persoanele interesate să ocupe o funcţie de procuror european delegat în România îşi mai pot depune candidaturile până la data de 7 ianuarie 2021, inclusiv. Dosarele depuse vor fi analizate de Comisia de selecţie, iar rezultatele verificării vor fi publicate pe site-ul Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii şi al Ministerului Public”, se arată într-o informare postată pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Însă interviul va avea loc între 25 şi 28 ianuarie, perioadă care poate suferi modificări în funcţie de numărul candidaţilor şi de modalitatea de desfăşurare a interviului.

„Evaluarea candidaţilor se face pe baza aspectelor relevante rezultate din susţinerea interviului, din analiza documentelor depuse de către candidat cu privire la experienţa practică relevantă, precum şi a altor aspecte verificabile rezultate din activitatea sa profesională”, precizează Ministerul Justiţiei.

După finalizarea interviurilor, comisia va selecta candidaţii pentru ocuparea celor 15 posturi de procuror european delegat, precum şi cinci propuneri de rezervă.

Iar data începerii activităţii în calitate de procuror european delegat în România va fi stabilită conform procedurilor specifice în cadrul Parchetului European (EPPO).

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata