Care este anunțul care o dărâmă si mai mult pe Simona Halep?

De Jurnalul Național Actuale Sport 140 citiri
4 min citire
 

Jucătoarea de tenis Simona Halep a primit o nouă lovitură în cariera ei, în urma anunțului făcut în miezul nopții de organizatorii turneului de Grand Slam de la US Open. Vestea a venit în urma deciziei de a menține suspendarea provizorie pentru dopaj, ceea ce a condus la descalificarea sportivei din competiție.

Simona Halep trăiește o nouă dramă în carieră

US Open, programat să se desfășoare între 28 august și 10 septembrie, a pus capăt speranțelor Simonei Halep de a reveni pe terenul de tenis. Cu toate că ea se afla pe lista participanților, suspendarea provizorie a rămas în vigoare, motiv pentru care organizatorii au luat decizia de a o exclude din turneu, conform regulamentului.

Ultimul meci jucat de Simona Halep s-a desfășurat acum un an, pe data de 29 august 2022, chiar în cadrul US Open, împotriva lui Daria Snigur. De atunci, parcursul său profesional a fost marcat de incertitudine și luptă pentru a-și recăpăta dreptul de a concura la nivel profesionist. Anunțul oficial al excluderii Simonei Halep a fost făcut public într-o declarație a reprezentanților turneului de Grand Slam.

Astfel, „Potrivit regulamentului din turneele de Grand Slam, Simona Halep a fost retrasă automat de la US Open, în timp ce suspendarea ei a rămas activă la momentul stabilirii tabloului de calificări”, au transmis organizatorii de la US Open.

Înlocuitoarea Simonei Halep în competiție este jucătoarea americană Taylor Townsend, situată pe poziția 134 în clasamentul WTA. Halep, aflată pe locul 55 în momentul înscrierii la turneu, a cerut inițial să fie acceptată pe listă. La baza rugăminții ei a stat faptul că procesul său cu Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) îi va aduce o decizie favorabilă.

În prezent, în  ciuda eforturilor Simonei Halep și a cursului contracronometru pentru a obține dreptul de a concura, procesul cu ITIA a continuat să rămână în curs. Chiar dacă trecuseră mai mult de șapte săptămâni de la audierea ei la tribunalul Sport Resolutions din Londra, o decizie finală încă nu fusese luată. În prezent, Halep ocupă poziția 1.140 în ierarhia tenisului feminin, iar povestea sa continuă să atragă atenția lumii sportive mondiale.

Regulamentul riguros din culisele Grand Slam-urilor:

Evenimentele recente au adus în prim-plan o parte a regulamentelor strict aplicate în lumea tenisului Grand Slam. După ce Simona Halep a apărut inițial pe lista de înscrieri pentru US Open, organizatorii au impus un termen limită pentru ca fostul lider WTA să-și rezolve situația suspendării înainte de începerea turneului.

Cu toate acestea, americanii au acționat în conformitate cu regulamentul, astfel că Halep nu a primit dreptul de joc la Grand Slam-ul desfășurat la New York.
Concret, pe pagina 26 a regulamentului pentru Grand Slam-ul din 2023, există o secțiune în care se specifică foarte clar că „Orice jucătoare suspendată provizoriu sub Codul de Conduită al Grand Slam-urilor, Programului Anti-Corupție sau Programului Anti-Doping la momentul întocmirii tabloului de calificări, va fi descalificată automat din turneu!”.

Acest paragraf din regulament explică decizia de a adăuga un asterisc lângă numele Simonei Halep, indicând că ea se afla sub suspendare provizorie, pe lista preliminară de înscrieri. Așadar, în ciuda entuziasmului fanilor, semnalele erau destul de clare că Halep nu avea să participe la US Open, cu atât mai mult cu cât aceasta renunțase la antrenamente și plecase într-o vacanță exotică pe Insula Capri, cu o săptămână înainte de începerea turneului.

Sursa – playtech.ro