Care este cel mai frumos nume de fată din lume, astfel, cei mai mulți bebeluși născuți în 2020 au fost numiți așa

De Jurnalul Național Actuale Familie și relații 409 citiri
4 min citire
 

La întrebarea, care este cel mai frumos nume de fată? cercetătorii spun că au descoperit care sunt principalele preferințe ale oamenilor din lumea întreagă. Cei mai mulți bebeluși născuți în 2020 au fost numiți așa.

Cel mai frumos nume de fată din lume

Toți părinții își doresc să aleagă cel mai frumos nume pentru copiii lor. Unii dintre ei se gândesc din timp la un prenume pentru cel mic, în timp ce alții așteaptă ca acesta să vină pe lume, pe motiv că își vor da mai ușor seama ce li se potrivește.

În oricare dintre situații, trebuie să ai câteva idei de nume interesante. Un sfat important pentru a alege cu grijă numele copilului este să fiți la curent cu tendințele, în special pentru cei care cred că numele poate influența ulterior personalitatea copilului lor.

Din datele celei mai recente actualizări a Institutului Național de Statistică (INS), în Comunitatea Valenciană din Spania, numele Sofia a fost cel mai frecvent printre fetele născute între 2020 și 2021.

Această popularitate nu este deloc surprinzătoare, având în vedere că numele Sofia este, de asemenea, asociat cu înțelepciunea, conform unui studiu promovat de portalul web pentru copii „Primii mei ani”. În plus, studiul sugerează că cel mai fermecător nume pentru o fată este Sophia, care în greacă înseamnă „cea care are înțelepciune”.

La realizarea acestui studiu a colaborat și Dr. Bodo Winter, profesor de lingvistică cognitivă la Universitatea din Birmingham. Concluzia la care s-a ajuns este că numele Sophia (sau Sofía în spaniolă) se remarcă atât din punct de vedere lingvistic, cât și estetic.

În contextul geografic, s-a constatat că acest nume este cel mai des întâlnit pentru fete în regiunile L’Alacantí și Vega Baja, reprezentând peste 23% din totalul înregistrărilor.

Cele mai frumoase nume pentru fete

În aceleiași cercetări, care a luat în considerare părerile clienților din Marea Britanie și Statele Unite, există unele nume care sunt considerate de-a dreptul speciale și sunt în topul preferințelor, mai ales pentru semnificațiile lor profunde, astfel:

Chloe: Acest prenume are rădăcini în limba greacă și se traduce ca „verde” sau „lăstar tânăr”. Este un nume care evocă deseori prospetime și tinerete.

Eliza: Numele Eliza reprezintă o variantă a numelui Elisabeta, cu origini ebraice, cu semnificația de „Dumnezeu este jurământul meu” sau „consacrat lui Dumnezeu”.

Ellie: Ellie este un diminutiv al numelor Eleanor sau Elizabeth. În general, aceste nume au semnificații similare, cum ar fi „Dumnezeu este lumina mea” sau „Dumnezeu este jurământul meu”.

Eva: Numele Eva este de origine ebraică și înseamnă „viață”. Acesta este un nume clasic și peren.

Ruby: Prenumele Ruby are legătură cu bijuteria prețioasă cu același nume, cunoscută pentru a simboliza pasiunea și vitalitatea.

Sophie: Numele Sophie este o derivare a numelui Sofia, cu origine în greacă și semnificația de „înțelepciune”. Este un nume clasic și rafinat.

Sursa – playtech.ro