Care este ingredientul magic care te scapă de pesticidele de pe fructe și legume?

De Jurnalul Național Actuale Agricultură 173 citiri
4 min citire
În aceste vremuri, când vine vorba de fructele și legumele din comerț, mai toată lumea știe că pot fi pline de pesticide. Astfel că mulți au încercat diferite metode de a îndepărta aceste soluții. În cele din urmă s-au oprit la ingredientul magic care te scapă de pesticidele de pe fructe și legume.

Pesticidele de pe fructe și legume, inamicul sănătății

În prezent, în toate mesele, de la mesele luate din mers până la deșerturile alimentare, poate face dificil consumul de fructe și legume fără aceste pesticide.

În cadrul unui sondaj recent indică o teamă potențială pentru consumatori, față de pesticidele de pe produse.

Astfel, în contextul micului sondaj realizat de dieteticienii de la Alliance for Food and Farming (AFF), procentulş de 94% dintre dieteticieni cred că mesajele bazate pe frică în legătură cu pesticidele din produse duc la o îngrijorare excesivă cu privire la siguranța consumului de fructe și legume cultivate în mod convențional.

După părerea lor, ”În medie, americanii nu se apropie nici pe departe de respectarea recomandărilor [privind consumul de produse] în primul rând, iar adăugarea unei bariere suplimentare ne îndepărtează și mai mult de țintă: consumul unei diete sănătoase și echilibrate”, spun dieteticienii.

Produse organice, mai sărace în pesticide

Campaniile care promovează produsele organice ca fiind mai sărace în pesticide pot contribui, de asemenea, la un consum mai mic de fructe și legume în general, deoarece multe persoane nu au acces sau nu dispun de fonduri pentru a cumpăra numai produse organice.

Acest lucru îi poate determina pe oameni să renunțe cu totul la consumul unei cantități abundente de produse, exact așa cum credeau nutriționiștii. De aici și febra găsirii de metode de  a curăța pesticidele regăsite pe fructe și legume.

Unii se pare că au găsit o metodă, folosind ingredientul magic care te scapă de pesticidele regăsite pe fructe și legume, aceștia spunând că în 30 de secunde ai scăpat de probleme.

Care este ingredientul magic care te scapă de pesticidele de pe fructe și legume

Din recomandările unor grădinari, care au postat minunea pe rețelele de socializare, aceștia au efectuat câteva teste pentru a găsi cea mai eficientă metodă de a elimina pesticidele din produse și au descoperit că spălarea produselor într-o soluție de bicarbonat de sodiu poate face o diferență reală.

Bicarbonatul de sodiu este ingredientul magic care te scapă de pesticidele regăsite pe fructe și legume în soluțiile naturale de curățare. Pe lângă faptul că este sigur, își face treaba foarte bine.

 

Concret, în mod natural, este o soluție excelentă și pentru curățarea produselor. Studii anterioare au arătat că bicarbonatul de sodiu elimină între 66,7% și 98,9% din pesticide.

Tot ce ai de făcut este să mesteci o linguriță de bicarbonat de sodiu la fiecare două căni de apă rece, apoi îmbibă fructele și legumele timp de un minut, clătește-le și bucură-te de ele fără pesticide.

 

În concluzie, toate studiile ne spun că nu ar trebui să ne facem griji, recomandarea este, totuși, să speli întotdeauna bine fructele și legumele înainte de a le consuma, chiar dacă sunt organice.

Procedând astfel, poți preveni eventualele implicații asupra sănătății cauzate de substanțele chimice periculoase. În plus, ar trebui să cumperi produse organice ori de câte ori este posibil pentru a elimina mai ușor pesticidele.

Sursa – playtech.ro