Care este ingredientul natural care va face oglinzile să strălucească?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 80 citiri
4 min citire
De obicei, oricât ai încerca să o ștergi, cu un prosop o oglindă, vei vedea că vor rămâne dungi și pete. În acest sens, se pare că există o modalitate ușoară de a preveni aburirea oglinzilor de fiecare dată când faceți duș. Este vorba de folosirea unui ingredient natural, care va face oglinzile să strălucească, potrivit Housedigest.

Astfel, glicerina este un alcool de zahăr care atrage și absoarbe apa. Este un umectant non-toxic și biodegradabil. Incolor și inodor, este utilizat în mod obișnuit în diverse produse, inclusiv cosmetice, alimente și produse farmaceutice. Substanța naturală nu este dăunătoare, nu irită pielea sau ochii și este blândă cu suprafețele.

Glicerina este o soluție de curățare non-toxică

Glicerina poate fi folosită pentru a menține oglinzile curate. Când este amestecată cu apă, creează o soluție de curățare fără substanțe chimice. Important de reținut: atunci când este folosită pentru curățare, glicerina se usucă rapid și nu lasă reziduuri. Acest lucru o face eficientă, dar și sigur de utilizat pe suprafețe delicate, deoarece nu va zgâria oglinda sau sticla.

Pur și simplu adăugați câteva picături de glicerină în apă într-o sticlă cu pulverizare. Apoi pulverizați soluția pe oglindă și ștergeți-o cu o cârpă din microfibră, un truc grozav pentru a curăța bine o oglindă. Glicerina va ajuta la îndepărtarea murdăriei, fără a lăsa urme.

Glicerina poate fi folosită pentru a curăța și alte suprafețe din casă

În plus, glicerina poate fi folosită pentru a curăța și alte suprafețe din casă. Amestecați bicarbonatul de sodiu cu glicerină pentru a obține plăci strălucitoare de faianță sau adăugați o linguriță de glicerină la 1/4 de cană de detergent de vase și 3/4 de cani de bicarbonat de sodiu pentru a curăța oțelul inoxidabil.

Puteți folosi aceeași soluție pe oțel inoxidabil pentru a îndepărta amprentele și petele de pe diferite obiecte sau pe gresie, pentru a scăpa de reziduurile de săpun. De asemenea, ajută la îndepărtarea petelor de pe rufe, inclusiv a petelor dure de grăsime. Glicerina poate fi găsită în farmacii și în supermarket și, desigur, este disponibilă și online.

Cum previne aburirea oglinzilor

Mai mult, glicerina vă poate ajuta să mențineți oglinda neaburită. O oglindă se aburește când vaporii de apă din aer se condensează pe suprafața ei. Apa fierbinte de la duș se vaporizează și crește umiditatea aerului. Aerul cu umiditate ridicată intră în contact cu oglinda rece, determinând vaporii de apă să se condenseze în picături minuscule de apă, pe suprafața oglinzii, făcând ca aceasta să devină aburită.

Lustruiți gliecrina cu o cârpă din microfibră până când este distribuită uniform

Aşadar, pentru a preveni aburirea unei oglinzi, după duș, puteți deschide o fereastră sau puteți folosi un ventilator pentru a reduce umiditatea aerului. Dar utilizarea glicerinei este o soluție ușoară. Glicerina poate fi folosită pentru a crea un strat protector care să protejeze oglinda, ajutând la respingerea murdăriei și a apei. Acest lucru va împiedica aburirea oglinzii după duș.

Pentru cele mai bune rezultate, atunci când aplicați glicerina pe oglindă, lustruiți-o cu o cârpă din microfibră până când este distribuită uniform.  Asigurați-vă că toate părțile oglinzii sunt suficient acoperite. Pelicula subțire de pe oglindă creată de glicerină nu numai că va împiedica aburirea, ci o va menține curată.

Sursa – www.capital.ro