Care este locul din casă pe care să-l eviți care atrage energiile negative și îți aduce ghinion

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 261 citiri
10 min citire
În contextul Feng Shui, se ştie că este o practică străveche care datează de peste 3.000 de ani, și se axează pe construirea unui mediu reconfortant în casa ta. Să creeze un mediu echilibrat, care să infuzeze energie pozitivă în spațiu.

Dar, conform practicanților, există o problemă, și anume există un loc din casă pe care să-l eviți care atrage energiile negative, îți aduce ghinion şi care este acest loc și cum poți evita energiile negative.

Ce cauzează ghinionul, conform practicii Feng Shui?

Ai auzit adesea despre conceptul de ghinion în feng shui, ceea ce poate face ca această artă să sune ca o superstiție. Cu toate acestea, este important să înțelegi că ceea ce se referă la ghinion sunt condițiile care creează energie negativă, dezechilibrată sau care curge prost pentru un feng shui optim.

Cu alte cuvinte, multe lucruri pot crea aceste condiții care nu permit un flux optim de energie pozitivă și pot duce la circumstanțe nedorite.

Prin urmare, acest stil de decorare și design a locuinței se concentrează pe aducerea de vibrații bune și pe eliminarea elementelor care pot aduce ghinion și nenorocire.

Feng shui are multe reguli pe care practicanții le folosesc pentru a crea armonie și echilibru în casă. Aceiași practicanți de feng shui vorbesc adesea despre locul din casă pe care să-l eviți şi care este acesta și cum putem evita atracția energiilor negative și a ghinionului.

Feng Shui ne spune care este locul din casă pe care să-l eviți

În sensul bun, casa ar trebui să fie un sanctuar, un loc de reîncărcare, reconectare și relaxare. În cele ce urmează, îți împărtășim câteva modalități simple de a elimina energia negativă din casă și de a o face plină de bucurie și vibrații plăcute.

Energiile negative există și sunt prezente în jurul nostru. Uneori, în ciuda faptului că încercăm să rămânem pozitivi în viața noastră, energia negativă poate fi prezentă în casă.

Energia negativă poate duce la probleme de sănătate, certuri și certuri în familie. Îi face pe oameni leneși, deprimați și amărâți.

În plus, energia negativă drenează pozitivitatea din minte și din corp și vă face să vă simțiți deprimați și obosiți. Dacă spațiul casei tale se simte stagnant, poate fi timpul să elimini energiile negative și rele din casă.

Mulți spun că, de fapt, locul din casă pe care să-l eviți este chiar centrul casei, de cele mai multe ori acesta aflându-se în sufragerie, sau camera de zi, cum i se mai spune. Dar nu trebuie să te impacientezi, există metode de a evita energiile negative și ghinionul.

Practica Feng shui ne ajută să ne armonizăm casa

Așadar, care sunt modalități simple de a elimina vibrațiile negative și de a aduce energie nouă și sănătoasă în casă.

Cum scapi de energiile negative și ghinion, conform Feng Shui

Vrei să elimini energia negativă din casa ta și să creezi un mediu pozitiv? Acest lucru poate fi realizat prin aplicarea unor tehnici simple, astfel:

Lasă să intre lumina soarelui și aerul proaspăt pentru a elimina energia negativă

Profită de puterea pozitivă a luminii solare. Deschide perdelele pentru a lăsa lumina naturală să intre în cameră. Una dintre cele mai ușoare modalități de a elimina toxinele și de a elimina energia negativă din casa ta este să deschizi pur și simplu ferestrele.

Furia și stresul sunt câteva simptome ale energiei negative din casă. Curățați casa permițând aerului proaspăt să intre și energiei rele să iasă. Lumina naturală a soarelui din abundență poate îmbunătăți simptomele depresive și poate ridica starea de spirit.

 

Permite circulația aerului, recomandă practicanții Feng Shui

Elimină energia negativă din casă permițând aerului negativ să iasă afară. Deschide toate ferestrele atunci când este posibil pentru a lăsa să intre aer proaspăt în încăperi. De asemenea, scutură pernele, păturile și covoarele din cameră.

Îndepărtați obiectele stricate din casă pentru a elimina energia negativă

Conform practicii feng shui, lucrurile stricate, cum ar fi mobila, ceasul etc., nu ar trebui să fie păstrate în casă. În timp ce astfel de obiecte nu contribuie la decorul casei, ele mai degrabă atrag energiile negative. Prin urmare, aceste obiecte trebuie aruncate sau reparate. Acesta este unul dintre cele mai simple și mai eficiente sfaturi pentru a elimina energia negativă din casă.

Fă ordine în casă pentru a elimina energia negativă

Dezordinea generează iritabilitate și negativitate. Este unul dintre semnele sau simptomele energiei negative prezente în casă. De asemenea, provoacă stres și suprimă energia pozitivă.

Așadar, cum să scapi de energia negativă din casă din cauza dezordinei? Dezarhivarea unei zone ajută spațiul să se simtă mai calm și mai deschis. Donează sau dăruiește lucrurile care nu mai sunt folosite.

În plus, ordonarea face ca lucrurile să fie mai ușor de găsit. Învață să păstrezi cărțile în dosare ordonate și hainele în dulap împăturite. Folosește organizatoare de dulapuri și cutii pentru a păstra lucrurile mici stivuite în ordine.

 

Folosește sarea de mare pentru a îndepărta negativitatea

Sarea are calitatea de a absorbi energia negativă din casă. Atunci când ștergi podeaua casei, adaugă sare de mare în apă. Totuși, acest remediu trebuie evitat joia.

Păstrarea sării de mare într-un bol de sticlă va ține negativitatea departe de casă. Dacă baia ta are defecte, atunci, sarea te va ajuta să atenuezi rezultatele negative. Tamponarea intrării cu apă infuzată cu sare de stâncă obstrucționează negativitatea. Încearcă acest sfat simplu pentru a îndepărta energia negativă din casă.

Dacă vreun membru al familiei nu se simte bine, ține un vârf de cuțit de sare în palmă și treceți-l peste capul persoanei respective de trei ori. Acest lucru va slăbi ochii răi și poate fi făcut timp de 2-3 zile. Apoi, aruncă sarea după fiecare dată când o miști în jurul capului.

Curăță casa înainte de a te muta, conform Feng Shui

Dacă te muți într-o casă nouă, asigură-te că vei curăța și șterge toate suprafețele. Acest lucru va ajuta la eliminarea oricăror energii negative prezente în casă, mai ales de la proprietarul anterior.

Folosește plante de apartament care absorb energia negativă

Plantele absorb toxinele din aer, ajută la filtrarea energiei negative și favorizează energia pozitivă, seninătatea și norocul. Conform artei feng shui, păstrează planta Tulsi în partea de nord sau nord-est, deoarece poate alunga toate energiile negative și poate crea vibrații bune.

Planta norocoasă de bambus aduce noroc în sănătate, precum și în viața amoroasă. Aloe vera, planta suculentă, rezistă la ghinion și la energia negativă și este cunoscută pentru că curăță aerul.

Iasomia atrage energia progresivă și ajută la hrănirea relațiilor. Planta de bani, crinul păcii și planta păianjen aduc sentimente bune și noroc și alungă vibrațiile negative.

Securizează intrarea în casă pentru a atrage energia pozitivă

Intrarea în casă este punctul prin care energiile pozitive intră în casă. Ușa și ferestrele casei servesc drept intrare pentru aceste energii.

Astfel, este important să păstrăm aceste locuri purificate și să asigurăm eliminarea energiei negative prin amenajarea spațiului în mod corespunzător.

Curăță mânerele ușilor și ale ferestrelor cu un amestec de suc de lămâie, sare, oțet și apă. Odată făcut acest lucru, păstrează sarea de mare de-a lungul intrării și acoper-o cu un preș pentru a nu fi văzută. Acest lucru împiedică energia negativă să intre în casă.

Feng Shui recomandă să rearanjezi mobilierul pentru a scăpa de energia negativă

O casă fericită este cea în care energia circulă liber și servește drept loc de odihnă și de hrănire pentru tine și pentru familie.

Uneori, atunci când mobila grea nu este mutată pentru mult timp, aceasta adună mult praf sub ea și în jurul ei.

Rearanjarea mobilierului va ajuta la deplasarea energiei. Curăță și reorganizează mobilierul și reîmprospătează decorul casei.

Rearanjează chiar și mobilierul din colțuri, deoarece acolo se poate aduna energia stagnantă. Aranjează mobila într-un mod care să nu împiedice mișcarea.

 

În concluzie, arta feng shui are multe modalități de a ne ajuta să ne armonizăm mediul în care locuim, chiar dacă centrul casei este locul din casă pe care să-l eviți și care ar putea atrage energiile negative și ghinionul. Fie ca tu crezi sau nu în aceste practici, nu ai nimic de pierdut dacă te decizi, totuși să încerci.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,