Care este motivul care după turiști, și investitorii sunt nemulțumiți de plaja lărgită din Mamaia

667

Odată cu lărgirea plajei, din ce în ce mai multe nemulțumiri apar în stațiunea Mamaia, din cauza plajelor lărgite. Un investitor spune ca a cerut Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral suspendarea contractului pentru plaja pe care a închiriat-o pe timp de un an și că și alți operatori vor să-i urmeze exemplul. Aceasta, după ce turiştii s-au plâns că apa e prea adâncă, șezlongurile sunt prea departe de mal, iar nisipul adus pe plajă nu mai este fin.

Administratorul care vrea să renunțe la contractul pentru plajă spune că acest sezon estival este deja compromis, pentru că distanța de la șezlonguri până la malul mării este foarte mare, ceea ce aduce nemulțumiri turiștilor.

În contextul dat, investitorul se plânge de faptul că nisipul e plin de scoici, apa devine brusc adâncă de la câțiva metri de mal şi mai sunt şi alte nemulțumiri exprimate de turiștii care au mers anul acesta în Mamaia.

Aşadar, acesta a cerut o întâlnire cu ministrul Mediului, cu reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral și ai Prefecturii Constanța.

Investitorul mai spune că a vorbit și cu alți operatori de plaje din Mamaia și că și aceștia vor să ceară suspendarea contractelor pe anul acesta.

Investitorii se tem că-și vor pierde clienții, în condițiile în care mulți turiști preferă să meargă la plajă în Năvodari.

În replică, reprezntanții administrației bazinale spun însă că noile sectoare de plajă nu pot fi închiriate anul acesta.

Lărgirea plajei a creat, practic, un teritoriu nou pentru România, dar a adus și o problemă nemaiîntâlnită: aceste suprafeţe nu sunt cadastrate, nu figurează în acte și, deci, nu pot fi concesionate.

În urma lucrărilor de lărgire, stațiunea Mamaia are din acest sezon estival o suprafață de plajă nouă de peste 50 de hectare în plus.

Sursa: Digi24.ro
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata