Care este motivul pentru care Regina Danemarcei, Margareta a II-a, a abdicat?

De Jurnalul Național Actuale Familie și relații 232 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Regina Margareta a II-a a Danemarcei a anunțat, în cadrul discursului susținut în ajunul Anului Nou, că va abdica oficial pe 14 ianuarie 2024. Anunțul a șocat o lume întreagă, însă se pare că monarhul danez, în vârstă de 83 de ani, a avut motive întemeiate să facă acest lucru. Scandalul pe care ar fi vrut să-l evite.

Regina Margareta a II-a a Danemarcei a abdicat

Ca în fiecare an, Regina Margareta a II-a a Danemarcei a susținut un discurs chiar în ajunul Anului Nou, pentru a le ura cetățenilor sărbători fericite. Doar că mesajul monarhului danez a dezvăluit o informație total neașteptată. A fost anunțată prima abdicare în statul nordic din ultimii 500 de ani.

Regina Margareta a II-a a Danemarcei, în vârstă de 83 de ani, a anunțat cetățenii că va abdica oficial pe data de 14 ianuarie 2024, urmând ca locul său să fie ocupat de prințul moștenitor Frederik și partenera lui, Mary. Vestea a lăsat pe foarte mulți, inclusiv pe experți regali, fără cuvinte.

 

Motivul pentru care monarhul ar fi luat o decizie atât de neașteptată

Se pare însă că Regina Margareta a II-a a avut un motiv bine întemeiat pentru a acționa astfel. Experții regali spun că monargul a acționat isteț și a încercat să salveze regalitatea daneză, prin evitarea unui scandal ce părea a fi inevitabil, după ultimele săptămâni.

„Nu m-am gândit niciodată că regina va abdica și acest lucru a fost un șoc total pentru mulți danezi. Nu mă pot abține să mă gândesc că are ceva de-a face cu zvonurile recente despre prințul moștenitor Frederik petrecând o noapte cu o actriță mexicană”, s-a exprimat autorul regal britanic Phil Dampier, expert în monarhiile europene, pentru Daily Mail.

Aventura prințului moștenitor Frederik cu actrița mexicană Genoveva Casanova

Regina Margareta a II-a a Danemarcei ar fi vrut ca, prin abdicarea ei, să salveze monarhia daneză de un scandal inevitabil, ce ar fi pornit pe baza zvonurilor recente despre o aventură a prințului moștenitor Frederik cu actrița mexicană Genoveva Casanova.

Idila fiului Reginei Margareta a II-a a Danemarcei este ilustrată de ceea ce par a fi dovezi fotografice jenante, publicate în noiembrie 2023, extrem de dăunătoare familiei regale. Prințul Frederik a fost fotografiat după o ieșire nocturnă la Madrid cu actrița mexicană Genoveva Casanova.

 

Cum a încercat Regina Margareta a II-a să salveze monarhia daneză

În urmă cu mai puțin de două săptămâni, soția prințului moștenitor Frederik, Mary, a fost fotografiată în lacrimi. Prințesa moștenitoare a împărtășit o postare critică despre singurătate. Regina Margareta a II-a ar fi putut fi îngrijorată că mariajul fiului său era în pericol, motiv pentru care a acționat.

Aşadar, „Regina a crezut întotdeauna că Mary este fantastică pentru familia regală și că, dacă ar pleca, ar fi un dezastru. Ea speră ca Frederik și Mary să rezolve acum orice divergență și să lucreze împreună ca noi suverani”, a spus Phil Dampier.

Sursa – playtech.ro