Care este planta care se spune că te întinerește?

De Jurnalul Național Actuale Agricultură 213 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
 

În România, Andreea Marin, cunoscută drept zâna surprizelor se poate lăuda cu o grădină de-a dreptul frumoasă. Se pare că îndrăgita prezentatoare nu s-a rezumat doar la câteva flori. De-a lungul timpului, vedeta a reușit să cultive plante frumos colorate dar și plante cu beneficii mai puțin știute. Printre acestea se află și iarbă de grâu, care este considerată un elixir al tinereții. Ce beneficii are aceasta?

De câțiva ani încoace, cunoscuta prezentatoare se ocupă cu grădinăritul. Pe lângă pomi fructiferi, Andreea Marin se poate lăuda și cu o serie de plante care-ți taie răsuflarea. Nu numai că oferă o pată de culoare grădinii ci oferă și o serie de beneficii.

În scrierile sale, „Dacă pomișorii noștri, cireșul și vișinul, au rodit pentru prima dată în petecul nostru de grădină îngrijit cu tot sufletul, dacă mandarinul și lămâiul cu fructele lor viu colorate, ne înveselesc privirea în zori și dau gust și miros îmbietor în bucătăria noastră veselă (…) atunci ploaia asta nesuferită are un sens”, a scris fosta prezentatoare TV pe pagina sa de Facebook.

Zâna surprizelor nu s-a rezumat la a planta doar flori frumos colorate ci și plante legumicole, precum menta, cimbrul, rozmarinul, dafinul, iarba de grâu, patrunjelul, mărarul, ceapa si usturoiul.

În opinia sa, „Legumele de trebuință în bucătăria noastră au altă savoare atunci când sunt proaspăt culese din fața ferestrei”, a adăugat aceasta.

Planta care întinerește

Printre multitudinea de plante se află și câteva care se remarcă prin calități deosebite. Iarba de grâu, plantată de Andreea Marin este folosită și în scop medical, datorită multitudinilor de nutrienți și antioxidanți pe care-i conține.

Printre aceștia se numără:

-fier
-calciu
-seleniu
-enzime
-magneziu
-fitonutrienti
-17 aminoacizi
-vitaminele A, C, E, K, si complexul B
-clorofila
-proteine

 

Care sunt beneficiile neuștiute?

De-a lungul timpului, cercetătorii au descoperit că iarba de grâu are proprietăti antioxidante, antibacteriene si antiinflamatoare. Cei care consumă iarbă de grâu, pot combate o serie de boli, precum: răceala, tusea, febra, probleme digestive.

De asemenea, iarba de grâu ajută la elimiarea toxinelor. Acest lucru este posibil datorită substanțelor nutritive care pot ajuta organismul să elimine imuritățile și toxinele stocate.

Mai mult, iarba de grâu poate ajuta la menținerea unei digestii sănătoase. Enzimele pe care aceasta le conține pot ajuta corpul să descompună alimente și să absoarbă nutrienți. Sistemul imunitar va cunoaște numai beneficii. La acestea se aduagă și doza de energie. Este recomandat ca aceasta să se consume sub formă de pudră, prin amestecarea ei într-un smoothie sau suc.

 

Sursa – playtech.ro