Care este secretul grădinarilor pentru trandafiri înfloriţi până toamna târziu

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 175 citiri
4 min citire
 

Într-o grădină, trandafirii sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai iubite și apreciate flori din grădini. Cu petalele lor delicate și culorile vibrante, trandafirii adaugă o notă de eleganță și frumusețe în oricare grădină. Iată ce trebuie să faci ca să te bucuri de ei cât mai mult, până toamna târziu.

Cum să ții trandafirii înfloriți toamna

Cu toții ne dorim o grădină frumoasă, mereu verde și plină de flori colorate ce ne dau o stare de bine și fac întregul spațiu să strălucească. Iar mulți grădinari ar putea fi tentați să creadă că, odată cu venirea vremii mai răcoroase, trandafirii din grădina lor nu vor mai produce flori.

Cu toate acestea, contrar aparențelor, toamna reprezintă de fapt unul dintre cele mai propice anotimpuri pentru înflorirea trandafirilor. Pe măsură ce temperaturile scad, plantele își reiau procesul natural de înflorire.

Dacă vrei să ai flori cât mai mult timp, chiar și în timpul toamnei, trebuie să ai grijă de aceste plante. Fii atent când florile lor se petrec și asigură-te că nu lași bobocii ofiliți pe tulpina trandafirilor.

Astfel, tot ce trebuie să faci este îndepărtarea florilor ofilite ale unei plante pentru a încuraja înflorirea proaspătă și creșterea nouă. Dacă vei face planta să fie mereu curată, fără uscăciuni, va evolua frumos cât timp temperaturile sunt favorabile și nu vine înghețul.

Trucuri de îngrijire la trandafiri

Primul pas în îngrijirea trandafirilor este să alegeți o locație adecvată pentru plantare. Trandafirii prosperă în plin soare, așa că asigurați-vă că locul ales primește cel puțin 6 ore de lumină solară pe zi.

De asemenea, asigurați-vă că solul este bine drenat pentru a preveni acumularea excesului de apă în jurul rădăcinilor.

Trandafirii au nevoie de apă pentru a crește și a înflori, dar este important să nu-i udați în exces. Hidratați-vă trandafirii dimineața sau seara, pentru a evita evaporarea rapidă a apei în timpul zilei.

Asigurați-vă că apa pătrunde în sol la nivelul rădăcinilor. Evitați udarea frunzelor, pentru a preveni apariția bolilor.

Folosiți îngrășăminte speciale pentru trandafiri sau îngrășăminte cu eliberare lentă. Aplicați îngrășămintele în primăvară și la începutul verii, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Tăierea trandafirilor este esențială pentru a încuraja creșterea și pentru a menține forma și dimensiunea dorită. Tăiați ramurile moarte, uscate sau bolnave în orice moment al anului.

Cum să ai trandafiri sănătoși

Pentru a menține trandafirii sănătoși, verificați regulat frunzele pentru semne de boli sau dăunători, cum ar fi afidele sau păduchii. Utilizați pesticide sau soluții naturale pentru a trata aceste probleme, înainte ca acestea să devină o infestație majoră.

Înainte de venirea iernii, protejați rădăcinile trandafirilor cu un strat de mulci pentru a le izola de temperaturile reci. Tăiați ramurile mai lungi și legați-le strâns pentru a evita daunele cauzate de vântul puternic.

Pentru a feri trandafirii de ger și zăpadă, este bine să protejăm rădăcina. Acest procedeu extrem de interesant constă în acoperirea tulpinilor de la baza tufei de trandafiri cu pământ, pentru a preveni putrezirea tulpinii și revenirea în formă perfectă primăvara.

Sursa – playtech.ro