Care sunt alimentele sau substanțele de uz casnic care nu trebuie aruncate în chiuvetă?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină Utile 106 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Chiuveta din bucătărie se înfundă foarte ușor din cauza grăsimilor și a resturilor de alimente care ajung pe scurgere. Cu toate acestea, dacă știți ce nu ar trebui să turnați  niciodată în chiuvetă, puteți evita această problemă, dar care poate fi una costisitoare.

De regulă, chiuvetele pot fi desfundate cu acea combinație utilă de oțet, bicarbonat de sodiu și apă fierbinte și există agenți de curățare chimici speciali. Dacă soluțiile respective nu fac față, atunci trebuie chemat un insatalator.

Pentru a împiedica alimentele să înfunde canalul de scurgere al bucătăriei, o sită vă va scuti de probleme. În plus, este bine să știți ce alimente sau substanțe de uz casnic nu trebuie aruncate în chiuvetă.

Ulei și grăsime

Uleiul și grăsimea sunt două dintre cele mai comune substanțe care înfundă scurgerile. Cantități mari de ulei rămase în tigaie sau  resturile de slănină rămase de la micul dejun sunt modalități sigure de a se acumula în scurgerea chiuvetei și de a se depune pe țevi.

Uleiul trebuie răcit și pus într-un recipient închis etanș, înainte de a fi aruncat la gunoi. Grăsimea de porc și slănina pot fi folosite pentru a aroma următoarea mâncare sau pentru a unge o tigaie din fontă.

Alimente pe bază de ulei: dressing pentru salată, maioneză, marinadă

Același lucru este valabil și pentru alimentele uleioase, inclusiv sosurile pentru salată, maioneza și multe altele. Deși puțină maioneză nu va cauza probleme, aruncarea la chiuvetă a unei cantități mari de dressing ar putea cauza probleme.

Alimentele pe bază de ulei nu pot fi compostate și ar trebui aruncate la gunoi.

Zațul de cafea

Dacă faci cafea în fiecare dimineață, aruncarea zațului este o parte din rutină. Zațul de cafea poate fi compostat, dar nu ar trebui să ajungă în scurgere. În timp, zațul de cafea se va acumula în țevi și va înfunda chiuveta.

Făină

Dacă ați văzut ce se întâmplă cu făina când este amestecată cu apa, știți de ce nu este o idee bună să o turnați la scurgere.

Imaginați-vă un aluat dens de pâine care încearcă să-și croiască drum prin țevi. Dacă aveți făină rămasă, ar trebui să o compostați sau să o aruncați la gunoi.

Murdărie și pământ

Chiuveta de bucătărie pare locul perfect pentru a transfera o plantă de interior dintr-un ghiveci în altul, dar pământul și alte tipuri de murdărie pot înfunda foarte ușor scurgerea.

Orez și paste

Orezul și pastele mici  se pot strecura pe lângă scurgere și ajung în țevi. Pentru a evita înfundarea chiuvetei cu o cantitate mare de amidon, aruncați cerealele și pastele rămase la coșul de gunoi.

Produse din hârtie sau șervețele

Nu există produse din hârtie care ar trebui să ajungă în scurgere. Se pot lipi de țevi și vor face desfundarea mai dificilă.

servetele
Vopsea

Vopseaua pe bază de ulei este cel mai rău lucru pe care l-ați putea turna în chiuveta din bucătărie. Vopseaua se poate lipi de țevi și, odată ce se usucă, poate deveni o problemă serioasă a instalațiilor sanitare.

Sursa – www.capital.ro