Care sunt cele mai bune accesorii, pentru o grădină de vis cu buget redus?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 87 citiri
6 min citire

Inrolare trafic.ro
În alcătuirea unei grădini, ai nevoie de mai multe accesorii care vin şi cu un buget redus, astfel,

Hamac

Hamacul se număra printre cele mai cool accesorii de grădină, de care te poţi bucura la un preţ super accesibil. Un hamac va da o pată de culoare grădinii tale şi îţi va oferi un loc confortabil unde să citeşti, să te bronzezi sau să meditezi. Dacă îţi place să te relaxezi alături de partener sau de copii, optează pentru un hamac dublu. Preţul unui astfel de accesoriu porneşte de la 50 de lei şi poate ajunge până la mii de lei, în funcţie de model.

Un grătar portabil

Grătarul portabil te ajută să organizezi rapid evenimente mici în grădină, în special în sezonul cald. De ce portabil? Pentru că îl vei putea depozita uşor, are un preţ prietenos şi îl poţi lua cu tine şi în vacanţe, la pescuit sau la picnic. Optează pentru un grătar portabil cât mai uşor de folosit, astfel încât mâncarea gustoasă să nu lipsească de la nicio petrecere cu prietenii sau familia.

Poţi să achiziţionezi un grătar portabil şi cu 50-70 de lei, iar preţurile pot ajunge până la câteva sute de lei.

Pernele pentru podea

Dacă vrei să decorezi gradina cool fără să cheltui sume impresionante de bani, alege câteva perne pentru podea. Pernele pentru podea îşi găsesc uşor locul pe terasă, pe iarbă sau chiar în casă, atunci când vine sezonul rece. Găseşti perne pentru podea în magazinele home & deco, dar şi online, iar preţurile încep de la câteva zeci de lei.

Unele ghirlande luminoase

Ghirlandele luminoase îţi sunt de folos când vrei să creezi o atmosferă feerică în grădină, mai ales în serile calde de vară. Majoritatea modelelor au preţuri accesibile, ce pornesc de la 10-20 de lei şi funcţionează pe baterii, astfel încât ai libertatea de a le aşeza oriunde doreşti. Foloseşte ghirlandele luminoase în grădina ta, fie în zona de luat masa, fie în foişor sau de-a lungul gardului.

Căsuţele pentru păsări

Vrei să îţi decorezi frumos grădină şi să ai grijă de pasarele în acelaşi timp? Alege câteva căsuţe pentru păsări din magazinele de bricolaj sau de pe siteurile online dedicate şi aşează-le în copacii sau arbuştii din grădina ta. Nu uita să pui şi câteva seminţe pentru păsări ca micuţele să aibă ce să ciugulească.

Căsuţele pentru păsări au un design simpatic, sunt de cele mai multe ori colorate, iar preţul lor este unul foarte accesibil.

O fântână decorativă

Artă japoneză feng-shui spune că fântânile dau energie spaţiului şi atrag prosperitatea, unde mai pui că te ajută să creezi o atmosferă relaxantă. O fântână decorativă va da personalitate grădinii, fie că optezi pentru un model din piatră, fie că alegi un model din lemn sau o fântână solară. Preţul unei fântâni decorative începe de la 50-60 de lei şi ajunge la mii de lei, în funcţie de dimensiuni, model şi material.

Pergolă pentru flori

O pergolă sau o arcadă pentru flori se instalează foarte uşor în orice tip de spaţiu exterior, are un preţ avantajos ce porneşte de la 50-60 de lei şi rezistă foarte bine în timp. Poţi alege să o decorezi cu flori artificiale, mai ales dacă nu te pricepi la grădinărit, iar în acest fel te vei bucura de ea ani în şir. O pergolă pentru flori va da culoare grădinii tale şi o va transforma într-un loc 100% instagramabil.

Un leagăn de grădină

Dacă îţi doreşti un loc de relaxare şi meditaţie în grădină, leagănul reprezintă o alegere minunată. Există o mulţime de modele de leagăne din care să alegi, de la cele ce imită fotoliile şi până la cele clasice, din lemn şi sfoară. Preţurile pornesc de la 50-70 de lei pentru modelele din lemn şi sfoară şi pot ajunge la câteva sute de lei în cazul leagănelor tip fotoliu.

Umbrele

O grădină de vis îţi va asigura confortul de care ai nevoie, chiar şi-n zilele călduroase. De aceea, ai nevoie de o zonă umbroasă, unde să te poţi relaxa cum se cuvine când temperaturile cresc. Poţi să creezi o zonă umbroasă şi fără să cheltui sume mari de bani, cu ajutorul umbrelelor. Două sau trei umbrele de dimensiuni generoase sunt numai bune pentru un colţişor de umbră în grădină.

Etajere

Câteva etajere pentru exterior îţi vor oferi spaţiu de depozitare şi vor contribui la decorul grădinii. Alege modele din materiale precum lemnul sau metalul şi aşează-le în apropierea mobilierului. Preţul unei etajere începe de la câteva zeci de lei.

 

Sursa – www.capital.ro