Care sunt lucrurile de care ai nevoie cand pleci la facultate

De Continut Sponsorizat Lifestyle Publicitate 67 citiri
6 min citire

Inrolare trafic.ro
Fiind una dintre cele mai frumoase perioade din viața unui om, studenția este o perioadă când orice tânăr trebuie să descopere frumusețea vieții. Deși este și o perioadă stresantă din viața oricărui tânăr, studenția poate fi și interesantă, aceasta învățându-te o mulțime de lucruri despre viața de adult, dar și responsabilitățile pe care le presupune aceasta. Sunt câteva lucruri așadar pe care trebuie să le ai în vedere atunci când mergi la facultate pentru că, dacă nu le vei considera aceste lucruri, atunci riști ca facultatea să devină o adevărată provocare.

 

Care sunt lucrurile de care ai nevoie la facultate?

În primul rând, trebuie să te gândești la lucrurile de care vei avea nevoie la cursuri. Îți va trebui în primul rând o geantă pentru cărți, dar și pentru laptop. Laptopul este și el necesar pentru că vei avea nevoie de ceva pe care să-ți pui cursurile și cu care să-ți faci proiectele atunci când ești la facultate. Vei mai avea nevoie și de lucruri precum un hard drive extern, un cablu HDMI, cablu de internet, precum și căști, mouse sau printer. Nu uita și de încărcătoarele pentru telefonul sau pentru tableta ta.

Mai sunt și lucrurile de care ai nevoie pe plan personal, în funcție de ceea ce obișnuiești să faci în viața de zi cu zi. Lucrurile precum salteaua de yoga, perna de meditație, textele religioase, jurnalul, cărțile pentru lectura personală, aparatul foto, o cameră video pentru copiat in nasture sau amintirile cu familia ta sunt și ele extrem de importante. Ține cont de toate aceste lucruri atunci când te muți și nu uita să le ai în vedere.

În ceea ce privește igiena personală, aceasta nu trebuie neglijată și vei avea nevoie și în acest caz de anumite lucruri. Îți vor trebui diverse prosoape de diferite dimensiuni, produse cosmetice, periuța de dinți, șlapi, în cazul în care baia este comună, precum și produse pentru îngrijirea părului și pentru baie. Nu uita și de uscătorul de păr, betisoarele de urechi, deodorantul, penseta, precum și de produsele pentru unghii și cele pentru machiaj.

Printre lucrurile de care vei avea nevoie în noua ta locuință se numără cele pe care le vei folosi în fiecare zi, astfel încât să menții spațiul cât mai curat și să te bucuri de acest lucru. Ține cont așadar să iei cu tine o pilotă și o pernă, lenjeria, alături de cearceaful pentru pat, fierul de călcat, o oglindă de mici dimensiuni, dar și tacâmuri, precum și diverse vase de bucătărie.

Perioada studentiei reprezintă una dintre cele mai importante și pline de farmec etape din viața unui tânăr. Este o perioadă de tranziție, de la adolescență la maturitate, în care tinerii își dezvoltă personalitatea, își descoperă pasiunile și își construiesc bazele pentru viitoarea carieră. Dar viața de student nu se reduce doar la examene și cursuri. Ea înseamnă mult mai mult și include experiențe valoroase și memorabile care contribuie la dezvoltarea personală și profesională a fiecărui individ.

Garderoba este un alt lucru pe care trebuie să-l iei în considerare și anume că ținând cont de faptul că anul universitar debutează în lunile reci de toamnă, să ai în vedere articolele vestimentare caracteristice acestei perioade. Include așadar blugi, pulovere, încălțămintea sport și de sezon, precum și o rochie elegantă sau în cazul băieților un costum. Mai ai în vedere și alte articole precum cămășile, pantofii eleganți, ciorapii groși, îmbrăcămintea confortabilă de casă, cizmele de ploaie, dar și accesoriile pe care le vei mai purta precum gențile, rucsacurile sau căciulile.

Trusa medicală este și ea foarte importantă, de aceea nu uita și de acest lucru. Ai în vedere să nu omiți medicamentele prescrise de medic, cele împotriva durerii, precum și vitaminele, suplimentele alimentare, precum și bandajele, soluțiile de iod sau apă oxigenată. Dezinfectantele pentru mâini, precum și diversele medicamente pentru răceală pot fi adăugate și ele în această trusa medicală, astfel încât să treci cu bine peste orice răceală.

Nu în ultimul rând, vei avea nevoie și de unele documente. Nu omite aceste lucruri extrem de importante, mai ales atunci când mergi la facultate pentru că cel mai sigur vei avea nevoie de ele atunci când ești la cămin. Ia cu tine așadar cartea de identitate, precum și certificatul de naștere. De asemenea, nu uita de cardul de credit, permis, cardul de sănătate, precum și de legitimația de student.

Cam acestea sunt lucrurile de care vei avea nevoie atunci când ești student. Nu uita că în final, pe lângă toate aceste lucruri, echipează-te și cu voie bună, astfel încât să pășești cu încredere în noul an universitar și să te bucuri de acesta, precum și de toate activitățile plăcute pe care le implică viața de student.