Care sunt principalele cauze ale infertilității?

5 min citire

Inrolare trafic.ro
Când vine vorba despre infertilitate, mai ales atunci când într-un cuplu, femeia nu rămâne însărcinată după un an de relații sexuale regulate, neprotejate, acesta pot fi influenţate de anumite situații:

-de infertilitate primară atunci când cuplul nu a conceput încă,
-de infertilitate secundară atunci când un cuplu a conceput deja în trecut, dar acum concepția nu mai are loc.

 

Se ştie că unele cauze ale infertilității pot fi identificate la o femeie, la un bărbat, sau la ambii. Uneori medicii spun că este o infertilitate inexplicabilă.

În majoritatea cazurilor de infertilitate feminină, cauzele pot fi:

-tulburările de ovulație
-sindromul ovarului polichistic (o afecțiune în care apar multe chisturi mici)
-endometrioza (o boală în care țesutul similar mucoasei uterului crește în afara acestuia)
-trompele uterine blocate
-anomaliile de dezvoltare ale uterului
-fibroamele
-excesul de greutate corporală sau obezitatea (asociată cu diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare, hiperlipidemia, hipertensiunea arterială, infertilitatea)
-bolile cu transmitere sexuală
-bolile sistemice (cum ar fi diabetul, bolile tiroidiene)
-vârsta femeii și altele.

În cazuri de infertilitate masculină apar:

-inflamații, leziuni, tulburări genetice
-o calitate slabă a materialului seminal care este testat prin spermogramă
-tulburări în coborârea testiculelor
-un defect congenital, un traumatism la testicule, sau testicule micșorate.

În ziua de azi, în plan mondial, multe cupluri se confruntă cu o infertilitate inexplicabilă, când medicii nu pot găsi o cauză a infertilității după anumite teste și examinări. Ei recomandă acestora anumite diete, planuri de detoxifiere, suplimente naturale, terapii care pot reduce stresul și pot îmbunătăți fertilitatea generală.

Astfel, FIV este o modalitate prin care îți poți crește șansele de a obține o sarcină

Fertilizare in vitro (FIV) este o procedură creată pentru a trata infertilitatea. Ea ajută și la prevenirea transmiterii unor anumite afecțiuni genetice grave.

Multe femei consideră că tratamentul pentru infertilitate este o soluție pentru a rămâne însărcinate, dar îl asociază cu o perioadă lungă de timp, cu anumite costuri (ce sunt destul de ridicate), cu o povară financiară grea, alături de povara psihică.

Povara financiară poate fi discutată și analizată mai exact într-o clinică de specialitate, care prezintă toate detaliile despre analizele și procedurile de fertilizare in vitro preț.

În ceea ce privește povara psihică, centrele medicale pun accentul pe conștientizarea stării de sănătate mentală a mamelor în timpul sarcinii și după naștere. Asta înseamnă că există medici care oferă sprijinul potrivit femeilor ce aleg astfel de tratamente, pentru a face față unor provocări dificile (precum stresul, depresia, anxietatea și tristețea). Există medici care oferă sprijin psihologic, pentru a ajuta fiecare femeie să-și mențină sănătatea mentală în timpul tratamentelor FIV sau de alt tip.

Aşadar, FIV este o procedură complexă, ce include o serie de etape:

-o consultație inițială, o anamneză detaliată, o evaluare ecografică;
-o serie de analize ce sunt foarte importante;
-o evaluare ecografică a femeii după 2-3 zile de la menstruație;
-realizarea unui plan de tratament personalizat pe baza rezultatelor analizelor și ecografiilor;
-administrarea injecțiilor subcutanat o perioadă de timp de 5 zile;
-evaluarea ecografică și administrarea unui preparat injectabil pentru a preveni ruperea foliculilor;
-administrarea injecției pentru declanșarea ovulației și cu dozări hormonale;
-puncția ovariană, embriotransferul;
-tratamentul cu progesterone;
-testul de sânge BETA HCG.

Care sunt beneficiile FIV

Multe persoane care suferă de infertilitate sunt interesate mai ales de frecvența sarcinii, de eficacitatea programului de fertilizare in vitro (FIV). Ele pot afla aceste informații chiar de la clinicile de specialitate. Scopul principal al tratamentului este acela de a naște un copil sănătos. Pentru finalizarea cu succes a tratamentului FIV, sunt foarte importante toate etapele, dar și observarea calificată și gestionarea sarcinii rezultate din FIV.

În cadrul beneficiilor FIV , acestea sunt mari: ajută la diagnosticarea problemelor de fertilizare și oferă cuplurilor o șansă unică de a avea un copil sănătos chiar și atunci când sunt probleme medicale mai grave.

Iar succesul în FIV depinde de mulți factori: vârstă, cauzele infertilității, durata infertilității, răspunsul ovarelor la procesul de stimulare, calitatea ovulelor maturate în foliculi, calitatea spermei.

De altfel, eficacitatea FIV are legătură și cu: tehnologia folosită, tipul medicamentelor hormonale utilizate în scopul stimulării superovulației, calitatea mediilor utilizate pentru cultivarea embrionilor.

Sursa – www.capital.ro