Care sunt romanele polițiste de citit pe plajă, în această vară?

4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Lectura este una dintre cele mai relaxante activități de plajă, iar un roman polițist captivant poate transforma o zi însorită într-o aventură plină de mister. Dacă ești în căutarea unor titluri care să te țină cu sufletul la gură în timp ce te relaxezi la malul mării, iată șase romane polițiste pe care trebuie să le ai în bagajul tău de vacanță.

„Fata din tren” de Paula Hawkins

„Fata din tren” este un thriller psihologic captivant care urmărește povestea lui Rachel, o femeie divorțată care își petrece zilnic drumul cu trenul observând viața aparent perfectă a unui cuplu. Totul se schimbă când Rachel vede ceva șocant și devine implicată într-o investigație de crimă. Romanul este plin de suspans și răsturnări de situație, perfect pentru a te ține pe marginea șezlongului.

„Locuri întunecate” de Gillian Flynn

Autoarea bestseller-ului „Fata dispărută”, Gillian Flynn, îți oferă un alt roman captivant: „Locuri întunecate”. Romanul se concentrează pe Libby Day, singura supraviețuitoare a unei crime de familie, care începe să redeschidă cazul cu ajutorul unei societăți secrete care investighează crime vechi. Flynn te va ține cu sufletul la gură cu stilul ei narativ tensionat și întorsăturile neașteptate.

„Omul de cretă” de C.J. Tudor

„Omul de cretă” este un thriller plin de mister și înfiorător care urmărește povestea lui Eddie și a prietenilor săi din copilărie. După ce descoperă desene ciudate din cretă, un joc aparent inofensiv se transformă într-un coșmar când un cadavru este găsit. Ani mai târziu, Eddie primește un mesaj misterios care îl face să redeschidă cazul. Romanul este plin de suspans și te va ține lipit de paginile sale.

„Căderea” de Tana French

Tana French, cunoscută pentru stilul ei complex și atmosferele intense, îți oferă „Căderea”. Romanul urmărește povestea detectivului Antoinette Conway și a partenerul ei, Stephen Moran, în timp ce investighează moartea unei tinere pe nume Aislinn Murray. Pe măsură ce ancheta avansează, descoperă că nimic nu este ceea ce pare. French combină misterul cu explorări psihologice profunde, oferind o lectură captivantă.

„Camera groazei” de John Grisham

John Grisham, maestrul thrillerelor juridice, îți aduce „Camera groazei”. Romanul spune povestea lui Pete Banning, un erou de război și fermier respectat care, într-o zi, comite o crimă fără motiv aparent. În timp ce avocatul său luptă să descopere adevărul, Grisham construiește un mister juridic complex și captivant, ideal pentru cititul pe plajă.

„Crima din Orient Express” de Agatha Christie

Nicio listă de romane polițiste nu ar fi completă fără regina misterelor, Agatha Christie. „Crima din Orient Express” este unul dintre cele mai faimoase romane ale ei, avându-l pe detectivul Hercule Poirot în centrul unei investigații de crimă comisă într-un tren de lux. Răsturnările ingenioase de situație și soluția surprinzătoare fac din acest roman o lectură perfectă pentru o zi la plajă.

Aşadar, aceste șase romane polițiste oferă o gamă variată de stiluri și povești, de la thrillere psihologice și mistere clasice până la investigații complexe și înfiorătoare. Indiferent de preferințele tale literare, aceste cărți te vor captiva și îți vor transforma zilele de plajă în adevărate aventuri literare. Așa că, ia-ți prosopul, umbrela și una dintre aceste cărți și pregătește-te să fii transportată în lumi pline de mister și suspans.

Sursa – playtech.ro