Care sunt secretele pentru cele mai bune vinete coapte pe grătar?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 284 citiri
6 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Vinetele coapte pe grătar sunt un ingredient esențial pentru o salată de vinete delicioasă. Dacă vrei câteva trucuri pentru cele mai bune vinete coapte pe grătar, atunci iată care sunt exact pașii pe care trebuie să îi urmezi ca să îți iasă mereu o salată perfectă.

Ce trebuie să știi despre vinete

Vinetele sunt cultivate în India de peste 4.000 de ani. Vinetele sunt un fruct – de fapt, din punct de vedere tehnic, este o boabă mare, deși majoritatea bucătarilor le consideră, în general, o legumă.

Cea mai veche mențiune supraviețuitoare a fructului datează din secolul al V-lea, într-o lucrare agricolă chineză numită Ts’i Min Yao Shu. Ulterior, a ajuns în Persia în secolul al IV-lea d.Hr., unde a ajuns să fie ferm înrădăcinat ca o parte importantă a dietei din Orientul Mijlociu.

În prezent, vinetele sunt un aliment de bază alimentar accesibil și sănătos, care poate fi preparat în numeroase moduri. În timpul celei de-a doua expulzări a evreilor din Spania și Portugalia în 1580 (când cele două țări s-au unit sub o singură coroană), vinetele au devenit cunoscute sub numele de „mărul evreului”, datorită utilizării sale frecvente în bucătăria evreiască sefardă.

Odată ce știi cum să coci o vânătă, există o serie de feluri de mâncare pe care le poți prepara cu ea.

Cum să faci cele mai bune vinete coapte pe grătar?

Alege vinete proaspete și coapte. Pentru cele mai bune vinete coapte, începeți cu ingrediente proaspete. Cumpără vinete cu coajă netedă și strălucitoare, fără pete sau semne de deteriorare. Vinetele trebuie să fie coapte complet, cu coaja închisă la culoare, pentru a avea un gust perfect și o textură cremoasă.

 

După ce ai ales vinetele perfecte, înțeapă-le înainte de a le pune pe grătar. Acest lucru asigură că se vor coace uniform pe grătar și că nu vor exploda.

Preîncinge grătarul la o temperatură medie înaltă și asigură-te că este curat și uns cu ulei pentru a preveni lipirea vinetelor. Coace vinetele pe fiecare parte sau până când devin aproape negre. Nu le lăsa prea mult pe grătar, deoarece pot deveni prea moi și se pot sfărâma.

În plus, este bine să le lași puțin la răcit înainte de a le curăța de coajă. Și dacă vrei un truc despre cum să cureți rapid vinetele, ia folie alimentară și înfășoară fiecare vânătă după ce ai îndepărtat cotorul, lăsând capetele libere. Presează vânata și scoate tot miezul prin locul în care a fost cotorul.

Vei avea vinete curățate super rapid și fără efort.

Vinetele întregi la grătar pot fi folosite într-o serie de feluri de mâncare, dar cel mai popular este, cu siguranță, salata de vinete. Fie că o faci cu maioneză sau fără, cu ceapă sau fără, acest fel de mâncare este ideal. Și îl poți avea cu ușurință și iarna, dacă după ce coci vinetele, le toci mărunt și le congelezi.

Totodată, dacă tot încingi grătarul, poți coace ardei capia și multe alte legume, fie pentru a face zacuscă din ele, fie pentru a le congela și a le folosi ulterior în supe, tocănițe sau sosuri.

Cum scapi de gustul amar al vinetelor?

Este posibil ca uneori să dai de vinete cu gust amar. Acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce vinetele se maturizează, devin mai bogate în alcaloizi, care provoacă o aromă amară. Pe unii oameni nu-i deranjează această aromă amară; altora nu le place. Dacă te îngrijorează amărăciunea, există câteva modalități de a combate această problemă:

Alege vinete mai mici, mai tinere, cu cât vinetele sunt mai tinere și mai subțiri, cu atât vor fi mai puțin amare și mai puțin fibroase.

 

În plus, dacă tai vinetele în două înainte de gătire, poți săra fiecare jumătate pentru a combate amărăciunea. Presară un strat uniform de sare pe miezul vinetei. Lasă vinetele să stea timp de 30 de minute. Se vor forma picături de lichid deasupra pulpei. Clătește acest lichid, care poate conține amărăciune. Se usucă prin tamponare. Continuă apoi să gătești vânăta.

Sau, dacă tai vinetele înainte de gătire, scoate semințele. Acestea ar putea să dea amărăciunea acea.

După gătire, scoate pulpa de vinete și las-o să se odihnească într-un bol timp de cel puțin 30 de minute. Un lichid maro se va aduna în castron. Acesta trebuie aruncat, pentru că este adesea amar.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,