Cât costă cazarea în pensiunea lui Nicolai Tand, din Maramureș?

De Jurnalul Național Actuale Afaceri 185 citiri
6 min citire
 

Vestitul bucătar Nicolai Tand a fost numit, ieri, cetățean de onoare al comunei Rozavlea, din Maramureș. În exclusivitate pentru Playtech Știri, el ne-a vorbit, cu emoție, despre evenimentul de suflet, dar și despre afacerile sale, localul din București și pensiunea din locul natal, la care a meșterit și singur: ”Mă pricep, doar sunt fecior de tâmplar!”.

Nicolai Tand, cetățean de onoare al comunei Rozavlea, din Maramureș

Nicolai Tand este obișnuit cu camerele de filmare, însă, ieri, când a fost numit cetățean de onoare al comunei natale, de-abia a reușit să pronunțe câteva cuvinte de mulțumire, în fața celor adunați să-l felicite:

În afirmaţiile sale, ”Sunt un om simplu, de la țară. N-am fost niciodată atât de emoționat, cum am fost când am fost numit cetățean de onoare al comunei în care m-am născut. Eu am plecat din Rozavlea, dar Rozavlea nu a plecat niciodată din mine.

Aici sunt acasă, sunt al pământului. Am fost și plecat din țară, iar când trăiam la Paris, de Crăciun sunam pe toată lumea de acasă, ca să-i aud colindând. Plângeam de dorul de casă. Acesta a fost și motivul pentru care m-am întors în România, ca să fiu mai aproape de casă”, ne-a declarat Nicolai Tand, exclusiv pentru Playtech Știri.

Și-a lăsat pensiunea pe mâna soției

Nicolai Tand este însă și un bun negustor. Cu banii câștigați ca bucătar și din televiziune, el și-a deschis un local în București, dar și o pensiune, cu 7 camere, în Rozavlea, Maramureș. S-a implicat până și în reparații:

În precizările sale, ”Cândva, aveam un gard din beton, făcut de tata, dar l-am schimbat cu unul din nuiele împletite, deși toată lumea mă întreba de ce fac asta. Acesta este, de fapt, Maramureșul.

Încerc că păstrez locurile, așa cum le-am primit de la bătrânii noștri, să vină turiștii pentru lemn, pentru țesături, pentru tradiții. Podelele pensiunii sunt puse de mine, doar sunt fecior de tâmplar! Este, de fapt, o casă de vacanță, o locație frumoasă, unde vin să petreacă și alții, cu o curte frumoasă, pot să vină și cu câini și cu copii mici. Nu este deloc scump la noi. Soția se ocupă de Casa Tand din Maramureș”.

Cât costă cazarea la pensiunea lui Nicolai Tand, din Maramureș

Prețul unei camere, în acest loc de vis, din Maramureș, gestionat de soții Tand, costă 150 de lei pentru o noapte de cazare. Nicolai își atrage turiștii cu o prezentare de suflet a locului, cu vorbe frumos meșteșugite:

Astfel, ”Casa are o grădină mare, unde copiii pot alerga în voie și se pot juca, foișor și loc pentru preparat grătarul. În cazul în care dorești să te relaxezi, în interior, ai la dispoziție livingul generos, în care poți sta cu familia și cu prietenii tăi la un “pahar” de vorbă sau să vizionezi un film la televizor. Pentru oaspeții care doresc să-și prepare singuri hrana, le punem la dispoziție bucătăria modernă și bine echipată, cu aragaz, cafetieră, frigider, prăjitor de pâine, veselă și tacâmuri.

Avem și o mașină automată de spălat vasele. La cerere, servim mâncare tradițională, din produse proaspete și organice”.

Ce prețuri are la mâncare, în localul lui, cu specific franțuzesc, din București

Nicolai Tand deține și un local în București, ”La Cantine de Nicolai”, un loc select, cu preparare fine, franțuzești: ”În București trăiesc, aici am copiii la școală, aici am și localul, dar și celelalte afaceri. Mă bucur că le-am putut transmite și copiilor mei dragostea pentru Maramureș”, ne-a mai spus celebrul bucătar, de la Antena 1, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Cât costă mâncarea la localul lui Nicolai Tand?

Prețurile sunt până în 100 de lei, pentru fiecare specialitate. De exemplu, ravioli cu ciuperci și cu pulpe confiate de rață și cremă de ciuperci costă 61 de lei porția, iar risotto cremos cu sfeclă roșie, creveți și pătrunjel costă 98 de lei porția. Un vin foarte bun ajunge și la 800 de lei sticla.

Nicolai Tand nu se desparte de Dacia lui, veche de peste 50 de ani: ”Nu mașina îl face pe om!”

Și, surpriză, deși Nicolai Tand ar putea conduce și o marcă de fițe, precum alte vedete de top, iată că el nu și-a investit banii, câștigați cu trudă, într-o mașină de lux.

Conduce o Dacie, din 1972, pe care a cumpărat-o cu nici 1.000 de euro și în care a investit, pentru reparații, de trei ori pe atât:

Aşadar, ”Da, aș putea conduce cea mai tare mașină, dar nu mașina îl face pe om. Omenia e mai importantă, ca orice, așa m-au învățat mama și tata. Sunt foarte mândru de mașina mea!”, ne-a mai declarat Nicolai Tand, exclusiv pentru Playtech Știri.

 

Sursa – playtech.ro