Ce ar trebui luat în considerare pentru a nu greși în alegerea aparatului de cafea?

Un aparat de cafea automat este o alegere excelentă pentru cei care doresc să se bucure de cea mai bună cafea acasă, fără efort suplimentar. Un espressor automat poate fi mai scump decât un espressor semi-automat sau o cafetieră. Cu toate acestea, obțineți toate avantajele cafelei rapide și ușoare în orice moment. După finalizarea configurării inițiale, pur și simplu alegeți cafeaua dorită și lăsați aparatul să-și facă treaba. Iată câteva avantaje ale unui espressor super automat de cafea.

Întotdeauna o cafea bună și economii pe termen lung

Te trezești dimineața cu mai puțin de treizeci de minute pentru a te pregăti pentru o zi plină? Ai nevoie de un impuls energetic, dar nu ai timp să faci o cafea, cu atât mai puțin să stai la coadă la o cafenea? Dacă da, atunci un aparat de cafea automat ar trebui să fie un element de bază în bucătăria ta.

Un espressor automat nu necesită altceva decât să apăsați comutatorul de pornire / oprire pentru a prepara cea mai delicioasă cafea de care aveți nevoie pentru a vă începe ziua sau pentru a vă oferi acel impuls absolut necesar pentru a alunga un pui de somn de după-amiază. Vă puteți bucura de o cafea minunată  în confortul casei dumneavoastră.

În plus, dacă mizați pe un espressor super automat, acesta are caracteristici care vă vor îmbunătăți experiența de savurare a cafelei, deoarece deține sistem de spumare lapte, râșniță de cafea și uneori chiar sistem cappuccino. Având o râșniță de cafea încorporată vă oferă flexibilitatea și capacitatea de a folosi boabe de cafea întregi, iar duza de lapte este excelentă pentru cei care iubesc cappuccino sau macchiato.

Odată ce ați identificat tipul de espressor care vi se potrivește (espressor automat sau espressor super automat), va trebui să evaluați 5 puncte fundamentale pentru a putea găsi modelul perfect pentru dumneavoastră.

Băuturile pe care veți dori să le savurați

Băuturile pe care intenționați să le savurați joacă, evident, un rol important în alegerea unui aparat de cafea pentru uz casnic. De obicei, aparatele de cafea sunt potrivite pentru prepararea diferitelor băuturi pe lângă espresso clasic. De exemplu, cafea lungă americană, cappuccino și chiar ceai și infuzii. Dacă intenționați să îl folosiți în principal pentru a pregăti o cafea espresso excelentă, nu există nicio îndoială: aparatul de cafea automat este cel ideal pentru dvs.

Sistemul de abur

Acesta este un element foarte important, prezent în majoritatea aparatelor de cafea profesionale. Sistemul de abur pentru prepararea laptelui este esențial pentru prepararea băuturilor precum cappuccino, de aceea este foarte important să evaluați bine materialul utilizat pentru realizarea acestui element. Un sistem cu steamer ar trebuie să fie fabricat din oțel inoxidabil față de cel din plastic, din cauza faptului că plasticul are o durată mai scurtă și tinde adesea să modifice aroma băuturilor.

Materialul din care este construit

Materialele utilizate pentru construcția espressorului joacă un rol fundamental în alegerea acestor aparate de uz casnic. De fapt, durata aparatului și calitatea băuturilor produse depind de acestea. Multe aparate de cafea moderne sunt fabricate cu diverse componente din plastic, totuși este de la sine înțeles că clasicul oțel inoxidabil și alama rămân cele mai bune materiale pentru fabricarea acestor produse.

Proiectare

Acestea pot părea aspecte secundare, dar designul și dimensiunile nu trebuie subestimate atunci când alegeți aparatul de cafea perfect. Datorită diverselor oferte de pe piață, nu va fi dificil să găsiți modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. De obicei, dimensiunile fiecărui espressor sunt prezentate în fișa tehnică a produsului. Vizualizând fișa tehnică puteți fi sigur că achiziționați un produs care se poate adapta la spațiul pe care îl aveți la dispoziție și care are alte informații utile.

Durată

Cumpărarea unui aparat de cafea profesional bun presupune o cheltuială mai mult sau mai puțin mare și pentru aceasta este necesar să se evalueze cu atenție longevitatea produsului ales. Evident, espressoarele construite cu materiale mai prețioase precum oțelul inoxidabil, aluminiu și alamă vor fi mai durabile decât cele fabricate din plastic sau alte materiale mai puțin rezistente.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata