Ce avere are miliardarul Ion Ţiriac, şi cum o va împărţii copiilor săi?

De Jurnalul Național Actuale Bani 233 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
În plan mondial, cănd vine vorba de moştenire, unii ar putea spune că e vorba de noroc, și nu greșesc cu nimic, când ne referim la micii milionari, și anume copii bogați ai României şi nu numai.

În România, Ion Țiriac este printre cei mai importanți milionari ai Europei.

Au trecut mai bine de 16 ani de la criza financiară din 2008, iar, în tot acest timp, averile celor mai bogați au crescut dramatic. Numărul miliardarilor aproape că s-a dublat, cu un nou miliardar creat la fiecare două zile între 2017 și 2018, precizează analiștii. Aceasta este situația la nivel mondial.

Dar în Europa, printre cei mai bogați zece miliardari din lume, doi sunt europeni: Bernard Arnault și Amancio Ortega, și amândoi sunt legați de mari companii. Bernard Arnault este șeful conglomeratului de bunuri de lux LVMH (Louis Vuitton, Sephora) și deține mai multe ziare franceze, iar Amancio Ortega deține grupul Inditex, cunoscut pentru lanțul de magazine de modă Zara, cu peste 7.000 de magazine în întreaga lume.

Chiar dacă majoritatea miliardarilor europeni nu sunt la fel de bogați ca miliardarii din SUA, există totuși mulți dintre ei, printre aceștia și Ion Țiriac.

„Averea va fi împărțită în 33 de părți egale”

Din datele celebrei publicații Forbes, la acest moment averea fostului tensiman român se ridică la 10 miliarde de lei, ceea ce îl plasează, la nivel local, pe locul doi, pe primul loc aflândus-e frații Dragoș și Adrian Pavăl cu o avere estimată la 16 miliarde de lei.

Cu afaceri de succes peste tot în România, de la afaceri cu asigurări, bănci, precum și un celebru club exclusivist la marginea Capitalei, Ion Țiriac este unul din cei mai de succes oameni de afaceri din România, dar, așa cum declara chiar el, cu 33 de copii, dintre care doar trei legitimi:

Astfel, „Mereu mi-au plăcut femeile, nu pot să explic acum din ce motiv. Am 3 copii legitimi, dar am 33 în total. Nu îmi poartă numele, dar după dispariția mea, averea va fi împărțită în 33 de părți egale. Toată lumea va primi aceeași sumă”, le-a declarat Ion Țiriac jurnaliștilor italieni de la rosario3.com.

Cine sunt cei mai bogaţi copii din România. Au viaţa asigurată, averea din conturi e semnificativă

Ion Țiriac, al doilea miliardar al României

După cum v-ați dat seama, cine sunt cei mai bogaţi copii din România sunt cei trei copii legitimi ai afaceristului Ion Țiriac, Ion Ion, Karim și Ioana Țiriac. Dar, pe lângă aceștia, vorbim și despre nepoții miliardarului român, care în acest an vor împlini frumoasa vârstă de 16 ani. Într-un interviu, relativ recent, Ion Țiriac recunoștea faptul că nepoții sunt cea mai mare bucurie a sa, dar averea imensă pe care miliardaru român o are la acest moment va fi împărțită în mod egal, în 33 de părți.

Ion Ion Țiriac, fiul cel mare al miliardarului, din mariajul cu Ileana Lazariuc, i-a adus tatălui său doi nepoți, pe Alexandru și Nicholas, azi adolescenți și foarte aproape sufletește de bunicul lor, mult mai celebrul Ion Țiriac.

Cine sunt cei mai bogaţi copii din România. Au viaţa asigurată, averea din conturi e semnificativă

Ion Ion, Alexandru și Nicholas Țiriac

Cei doi vor împlini, 15, respectiv 16 ani în 2024, iar bunicul lor declara că nu le oferă totul pe tavă, argumentând că „Dacă le cade totul din cer, vor avea unele dizabilităţi”.

Însă, nu se știu care sunt și ceilalți 3i de copii, dar cu siguranță vor deveni ceva mai bogați la momentul împărțirii averii lui Ion Țiriac.

Sursa – playtech.ro