Ce beneficii exista cand faci sport?

0 114

Stiti deja ca sportul este benefic pentru sanatatea voastra fizica. Dar sunt mai multe vesti bune. In ultimii ani, cercetarea a constatat, de asemenea, ca participarea la sport poate avea efecte  pozitive asupra sanatatii mintale. Iata cum se intampla acest lucru:

Sportul iti imbunatateste starea de spirit

Vrei o explozie de fericire si relaxare? Implicati-va intr-o activitate fizica. Indiferent daca jucati sport, lucrati la o sala de gimnastica sau faceti o plimbare plina de viata, activitatea fizica este cea care declanseaza substantele chimice din creier care va fac sa va simtiti mai fericiti si mai relaxati. Sporturile in echipa ofera, in special, sansa de a va relaxa si de a va angaja intr-o provocare satisfacatoare care va imbunatateste aptitudinile

Sportul iti imbunatateste concentrarea

Activitatea fizica regulata va ajuta sa pastrati abilitatile mintale cheie pe masura ce imbatraniti. Aceasta include gandirea critica, invatarea si folosirea unei judecati bune. Cercetarile au aratat ca este foarte util sa faci un amestec de activitati aerobice si de intarire a muschilor. Participarea la acest tip de activitate de trei pana la cinci ori pe saptamana timp de cel putin 30 de minute poate oferi aceste beneficii pentru sanatatea mintala.

Sportul reduce stresul si depresia

Cand sunteti activi fizic, mintea dvs. este distrasa de stresul zilnic. Acest lucru va poate ajuta sa evitati impotmolirea de ganduri negative. In acelasi timp, stimuleaza producerea de endorfine. Endorfinele va pot lasa sa va simtiti mai relaxati si optimizati dupa un antrenament dificil.

Sursa: Perfect Makeup

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata