Ce flori se plantează în luna aprilie, în grădină?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 124 citiri
4 min citire
Luna aprilie este mereu râvnită de iubitorii de grădinărit. A petrece această perioadă a anului îngrijind de plantele preferate este un lucru așteptat cu nerăbdare. Variația temperaturilor și numărul de zile ploioase pot să întârzie cele mai bune intenții din acest punct de vedere.

Cel mai bine este să ai o listă pregătită cu lucrurile pe care trebuie să le faci în grădină, în zilele cu vreme bună. Indiferent de cât de rece e afară în unele intervale, e indicat să ții cont de faptul că plantele și arbuștii se dezvoltă cu încredere la începutul sezonului de primăvară.

Ce flori se plantează în luna aprilie în grădină?

Sunt recomandate câteva plante pentru a le pune în pământ, în grădină, în luna aprilie. De ce abia acum? Este important să ții cont de faptul că florile de primăvară, în special cele timpurii, sunt foarte sensibile la daunele provocate de înghețuri și pot să nu mai producă flori deloc.

Asigură-te că plantezi florile preferate în momentul potrivit, în așa fel încât să se poată dezvolta în condiții de siguranță și rezistență la temperaturi. Vremea poate fi tardivă în cazul plantelor.

 

Plantele ce vor produce flori în 8 săptămâni

Dalii. Dacă cultivi dalii în ghiveci, în luna aprilie le poți transfera în solul din grădină. Ai grijă să asiguri plantei o adâncime și o lățime de cel puțin 30 de centimetri când o pui în pământ. Alege un loc plin de lumină solară directă, pentru ca planta să crească în direcție verticală și să producă flori frumoase.

Dalie înflorită în grădină

Daliile înfloresc din mijlocul verii până în toamnă, de obicei între lunile iunie și septembrie sau octombrie, în funcție de regiune. Plantele ajung la maturitate și înfloresc la aproximativ opt până la zece săptămâni după plantarea din timpul primăverii.

Cum organizezi decorul perfect pentru Paști

Crini. Aceste flori simbolizează primăvara și formează un decor perfect în grădină în contextul sărbătorilor pascale. Florile mari, parfumate, în formă de trompetă, albe, roz sau chiar și în alte nuanțe, tulpina groasă și rigidă acoperită de frunze lungi induc o atmosferă de basm în curte.

Crini înfloriți primăvara

Frunzișul abundent, combinat cu florile care este imposibil să nu îți ia ochii, face din această plantă un accesoriu izbitor pentru orice grădină. Curtea ta va aminti de cele englezești!

Florile care vor crește rapid după plantare

Petunii. Sunt plante cu creștere rapidă, care vor atinge dimensiunea maximă până la final de primăvară, dacă le pui în pământ în luna aprilie. Asigură-te că nu sunt expuse în niciun fel înghețului, fiindcă le va afecta negreșit florile.

Petunie în curte

Poți menține florile petuniilor în viață pe durata întregului sezon cald, atât timp cât te asiguri că au parte de suficient soare, apă și îngrășământ. Este necesar să tai florile care nu mai înfloresc și să îndepărtezi excrescențele la voia întâmplării.

 

Cum adaugi o notă de dramatism fin grădinii

Gladiole. Plantele produc flori în formă de trompetă, care se deschid de jos în sus pe o tulpină asemănătoare unei săbii, adăugând dramatism peisajului din grădina ta. Hibrizii prezintă o paletă de culori excepțională, puține flori rivalizând cu ele. O excepție ar fi irișii bărboși.

Flori de gladiolă

Multe dintre soiurile de gladiole care se pun în pământ primăvara au petale încrețite sau cu volane, ceea ce le sporește atractivitatea. Grădina ta va arăta cu adevărat divin, dacă o vei îngriji. Fixează plantele cu țăruși semirotunzi, în formă de cerc sau suporturi pentru tulpină, în cazul în care sunt sensibile.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,