Ce să faci cu banii ca să devii milionar în dolari

Un an prost din punct de vedere istoric pentru Wall Street este oportunitatea perfectă pentru investitorii pe termen lung. Aceste patru companii cu ritm rapid au avantaje competitive care le deosebesc de rivalele lor.

Răbdarea poate aduce biletul câștigător, de peste 1.200%, dacă investiți în câteva companii inovatoare, conform Fool.com.

Indicele S&P 500 a încheiat luna în scădere cu 4,2%, Dow Jones a scăzut cu 4,1%, în timp ce pentru Nasdaq Composite, indice format din companii de creștere din domenii intensive în cunoaștere, a căror evaluare este mai sensibilă la mișcările ratelor dobânzilor, declinul a fost de 4,6%.

Pentru S&P 500, a fost cea mai slabă performanță a indicelui

Pentru S&P 500, a fost cea mai slabă performanță a indicelui, după ce Richard Nixon n-a mai fost președinte. În timp ce scăderile de această amploare pot fi înspăimântătoare și pot testa dorința investitorilor, făcându-i să se gândească de două ori înainte de a tăia, istoria a arătat că puține oportunități de cumpărare pot fi mai bune ca în ​​timpul ”bear market”. Acest lucru se datorează faptului că toate scăderile notabile ale indicilor majori sunt, în sfârșit, șterse de ”bull market”.

Cum să investiți în vreme de „bear market”

De asemenea, investitorilor nu le place să-și vadă scăderea valorii portofoliilor. Pe de altă parte, acestea pot fi oportunități de a pune banii la lucru pe termen lung, în timp ce acțiunile se tranzacționează mai jos.

Având în vedere acest lucru, iată câteva reguli pe care le puteți folosi pentru a investi în vreme de ”bear market” în mod corect:

1. Gândiți pe termen lung

Unul dintre cele mai rele lucruri pe care le puteți face pe timp de „bear market” este să reacționați emoțional la mișcările pieței. Investitorul mediu are performanțe semnificativ mai mici pe piața de valori pe termen lung. Când acțiunile scad și par că vor continua să scadă încontinuu, intervine instinctul de a vinde „înainte ca lucrurile să se înrăutățească”.

După care, când apare ”bull market” și acțiunile continuă să atingă noi maxime, oamenii se aruncă cu capul în față, de teamă să nu piardă unele câștiguri. Oricine știe că principalul obiectiv al investițiilor la bursă este să cumperi la un preț mic și să vinzi la preț mare, dar reacționând emoțional la fluctuațiile pieței, facem exact contrariul.

În plus, investiți în acțiuni pe care doriți să le dețineți pe termen lung și nu le vindeți pur și simplu pentru că prețurile lor au scăzut pe ”bear market!”

2. Concentrați-vă pe calitate

Atunci „bear market” lovește, unele companii ies adesea din afaceri. Unul dintre cele mai bune citate ale lui Warren Buffett este acesta: ”Doar când se stinge valul, descoperi cine a înotat gol”.

Altfel spus, când economia merge prost, companiile care nu au avantaje competitive reale tind să fie lovite cel mai tare. In vremuri incerte, este important să ne concentrăm asupra companiilor cu bilanțuri solide și avantaje competitive clare și durabile.

3. Încercarea de a cronometra piața este o bătălie pierdută

Încercarea de a cronometra piața este, în general, o bătălie pierdută. Încercați să cumpărați acțiuni pentru că doriți să dețineți afacerea pe termen lung, chiar dacă prețul acțiunilor scade puțin mai mult după ce cumpărați.

4. Construiți poziții în timp

În loc să încercați să cronometrați piața și să vă aruncați toți banii dintr-o dată, o strategie mai bună pe timp de „bear market” ar fi să vă construiți pozițiile bursiere treptat, în timp, chiar dacă credeți că prețurile sunt la fel de scăzute.

Sursa: capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata