Ce să vizitezi, în această toamnă, în Istanbul?

De Jurnalul Național Actuale Turism 158 citiri
7 min citire
Turcia este o țară care merită vizitată cel puțin o dată în viață. Fostă Capitală a Imperiului Bizantin este plină de locuri fascinante și inedite, cu o istorie bogată, pe care merită să le vizitați. Așadar, dacă ajungi în Turcia pentru prima dată, fie că mergi în vacanță sau într-un city-break, ce să vizitezi, mai întâi, în Istanbul!

Locuri de vis pe care să nu le ratați în Istanbul

În prezent, oraşul Istanbul este cel mai mare oraș din Europa, este un obiectiv turistic cu o istorie impresionantă, iar milioane de turiști îl vizitează anual. Acest oraș una dintre destinațiile turistice de top din lume, ținând cont că se întinde pe malurile Bosforului, fiind considerat locul unde Estul se întâlnește cu Vestul.

Practic, sunt persoane care nu știu că Istanbul este construit pe două continente, cea mai mare parte fiind pe continentul asiatic. Deși este cunoscut drept un oraș antic, Istanbulul a ajuns astăzi să fie un oraș modern.

În plus, în antichitate, capitala Turciei era numită Byzantion. Abia în anul 1928 a primit numele oficial de Istanbul. În prezent, Istanbul este cea mai mare aglomerare umană a Europei. Deci, dacă vă pregătiți să vizitați Istanbul, așteptați-vă la o călătorie plină de aventuri și noi experiențe incredibile!

Pe lângă principalele obiective turistice din Istanbul, nu uitați nici de magazinele cu mirodenii și bazarele din acest oraș, care care pun Turcia pe harta mondială a comerțului.

Pentru a vedea toate atracțiile turistice din Istanbul, este musai să vă alocați câteva zile. În plus, cel mai bun moment pentru a vizita Istanbulul este primăvara și toamna, când vremea este plăcută pentru plimbări.

Ce să vizitezi în Istanbul?

Marele Bazar

Marele Bazar din Istanbul se numără de asemenea printre cele mai vizitate obiective turistice din Turcia și din Europa. Apărut în secolul al 15-lea, Bazarul s-a tot extins și a devenit tot mai turistic, iar astăzi aici se regăsesc aproximativ 15 milioane de vânzători de chilipiruri și peste 4000 de magazine. Este locul pe care trebuie să-l vizitezi măcar o dată și de care inevitabil de vei îndrăgosti. Vei prinde și mai mult drag de shopping-ul turcesc!

Moscheea Albastră

Moscheea Albastră a fost construită la începutul secolului al XVII-lea, rămâne o casă de cult activă și astăzi. Acest lucru înseamnă că vizitatorii trebuie să își cronometreze cu atenție vizitele, deoarece moscheea este închisă vizitatorilor în timpul celor cinci ore zilnice de rugăciune pentru musulmani. Toți vizitatorii trebuie să-și scoată pantofii, iar femeile trebuie să își acopere părul. Acesta este un preț mic de plătit pentru a vedea comorile sale neprețuite, care includ 20.000 de plăci ceramice în diverse modele de lalele și 200 de vitralii, toate cu design complicat. Moscheea, construită de sultanul Ahmet, își ia numele de la plăcile albastre de pe dom și de la nivelurile superioare ale interiorului.

Hagia Sophia

Hagia Sophia este cunoscută în turcă drept Ayasofya și în latină Sancta Sophia. A fost construită ca biserică creștină în secolul al VI-lea d.Hr. (532–537) sub conducerea împăratului bizantin Justinian I. În secolele următoare, a devenit din nou moschee, muzeu și din nou moschee. În 1985, Hagia Sophia a fost desemnată o componentă a sitului Patrimoniului Mondial UNESCO numit Zonele istorice din Istanbul, care include celelalte clădiri și locații istorice majore ale orașului.

Hagia Sophia combină o bazilică longitudinală și o clădire centralizată într-o manieră complet originală, cu o cupolă principală uriașă de 32 de metri sprijinită pe pendentive și două semidomuri. Unul de fiecare parte a axei longitudinale. Deși bazilicile cu cupole ale lui Iustinian sunt modelele din care s-a dezvoltat arhitectura bizantină, Hagia Sophia a rămas unică, iar constructorii bizantini nu au făcut nicio încercare de a o copia.

Palatul Topkapi

Este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Istanbul, care combină istoria și peisajele uimitoare într-o experiență care nu trebuie ratată. Timp de aproape patru secole, opulentul Palat Topkapi a servit drept reședință oficială a sultanilor care au condus Imperiul Otoman. Este unul dintre cele mai mari palate existente din lume. Sultanul Mehmed al II-lea a început lucrările la palat la scurt timp după cucerirea Constantinopolului în 1453 și a locuit aici până la moartea sa în 1481. În 1924, palatul a devenit un muzeu care expune o vastă colecție de artă, porțelan, bijuterii, manuscrise și alte comori ale Imperiului Otoman. Artefacte importante includ pumnalul Topkapi încrustat cu bijuterii și diamantul Spoonmakers de 86 de carate. Palatul găzduiește, de asemenea, relicve islamice venerate, inclusiv sabia și mantia profetului Mahomed.

 

Moscheea Suleymaniye

Vizitatorii  spun că frumusețea și liniștea acesteia le oferă un sentiment înălțător de spiritualitate. Situată pe al treilea deal al Istanbulului, moscheea a fost construită în 1550 de către sultanul Suleyman Magnificul. Moscheea, într-adevăr, este magnifică, îmbinând cele mai frumoase arhitecturi islamice și bizantine. Moscheea a fost grav avariată de-a lungul anilor, inclusiv în timpul Primului Război Mondial, când a izbucnit un incendiu în timp ce grădinile erau folosite ca depozit de arme. A fost restaurată la mijlocul secolului al XX-lea. Moscheea este marcată de patru minarete, ceea ce indică faptul că a fost construită de un sultan. Când a fost construit, domul era cel mai înalt din Imperiul Otoman.

Cartierul Fener & Balat

Cu multe clădiri vechi și frumoase, biserici și sinagogi magnifice, străzile pietruite și întortocheate din Fener și Balat reprezintă unul dintre frumoasele locuri de vizitat în Istanbul. Cele două cartiere istorice sunt din ce în ce mai populare printre turiști datorită străzilor lor pitorești și a atmosferei încântătoare. În trecut, era locul populațiilor grecești și evreiești mari, districtele au acum o mulțime de situri istorice interesante, cum ar fi impresionantul Colegiul Ortodox Grec Phanar, Sinagoga Ahrida și Biserica Bulgară de Fier. Pe lângă faptul că vă bucurați de toată arhitectura minunată, vă puteți opri și la restaurantele și cafenelele locale excelente, cu nenumărate magazine de antichități și bazaruri.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,