Ce spune în mesajul straniu, Simona Halep, înainte de decizia finală în cazul dopajului”?

De Jurnalul Național Actuale Sport 312 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Simona Halep a fost, în sfârșit, la tribunal pentru prima audiere pentru dopaj, fostul număr 1 mondial urmând să își afle soarta în următoarele săptămâni. Halep nu a mai jucat de la US Open 2022. Ea a suferit o operație la nas după turneu și, la scurt timp după aceea, s-a anunțat că a fost depistată pozitiv la substanța interzisă roxadustat. Cu câteva zile înainte de decizia tribunalului fanii au citit un mesaj straniu înainte de decizia finală în cazul dopajului publicat de sportivă.

Simona Halep și-a susținut nevinovăția

De la momentul anunțului despre dopaj, Simona Halep și-a susținut nevinovăția pe tot parcursul acestei perioade și a vorbit de mai multe ori despre nedreptatea pe care o simte. Dar acum, în sfârșit, ea va primi măcar o aparență de răspunsuri.

 

”În 2 săptămâni ar trebui să avem un prim verdict… Simona și-a prezentat argumentele. Vom vedea care va fi decizia”, era declarația partea instanței. De asemenea, acest lucru vine într-o perioadă în care Halep însăși a ieșit din top 50 în clasament, iar până când va veni turneul american, va ieși cu totul.

Semnalele indică un caz lung și prelungit, Simona Halep urmând să se confrunte probabil cu o suspendare de doi ani la care va face apel. După ce a jucat la Wimbledon anul trecut și a fost un turneu pe care l-a câștigat, ea va fi o mare lipsă în ceea ce privește terenul de la SW19.

În aceste zile își găsește din nou cariera în suspensie după ce și-a petrecut aproape ultimul an în afara terenului. Acum, așteptarea va continua până la primul verdict, Halep însăși prezentându-și argumentele inițiale împotriva unei eventuale suspendări.

Românca a postat un mesaj straniu înainte de decizia finală

Deși mai este puțin până când va afla decizia finală a tribunaluli, Simona Halep a surprins printr-un mesaj straniu, publicat recent pe contul ei de pe rețelele de socializare.

Deși ar putea părea resemnată în raport cu eventuala decizie de suspendare, sportiva noastră încă încearcă să păstreze aparențele:

”Ceea ce ai, toți pot avea. Dar ceea ce ești, nimeni nu poate fi”, a fost mesaju publicat de Simona pe pagina sa de socializare.

 Simona Halep și a doua acuzație antidoping

Dacă ar fi să ne luăm după principiul un necaz nu vine întotdeauna singur, Simona are mari probleme după ce a fost acuzată de o a doua încălcare a regulilor antidoping, în timp ce a fost suspendată provizoriu în urma testului antidoping pozitiv efectuat anul trecut.

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) anunța că pașaportul biologic al sportivei a prezentat nereguli după o evaluare a profilului său de către un grup de experți independenți.

Organismele antidoping folosesc sistemul pașaportului biologic pentru a monitoriza diverși indicatori sanguini ai unui sportiv pe o perioadă lungă de timp, pentru a identifica nereguli care ar putea indica încălcări ale regulilor.

Astfel, „Înțelegem că anunțul de astăzi adaugă complexitate la o situație deja de profil înalt. Încă de la începutul acestui proces – și, de fapt, al oricărui alt proces la ITIA – am rămas angajați să ne angajăm cu doamna Halep într-un mod empatic, eficient și în timp util.”, a declarat Nicole Sapstead, directorul principal al grupului pentru antidoping, într-un comunicat.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Halep a scris că a ”trăit cel mai rău coșmar prin care am trecut în viața mea” de când a fost acuzată inițial de ITIA.

Ea a continuat, spunând că ”numele ei a fost murdărit în cel mai rău mod posibil” și că ITIA este hotărâtă ”să demonstreze vinovăția mea în timp ce eu nu m-am gândit NICIODATĂ să iau vreo substanță ilicită”.

Acuzația suplimentară de dopaj este o evoluție catastrofală pentru cazul Simonei Halep.

Aceasta a răspuns la noua acuzație acuzând organismele antidoping de hărțuire, acuzație care a fost reluată și de antrenorul ei, Patrick Mouratoglou.

Sursa – playtech.ro