Cea mai mare statuie făcătoare de minuni a Fecioarei Maria se află în România

De Jurnalul Național Actuale Cultură 149 citiri
5 min citire
Creștinismul a avut parte de-a lungul existenței sale de multe lucruri inexplicabile, dar spectaculoase. Dacă ne aducem aminte doar de evenimentele de la Fatima și miracolul făcut de Fecioara Maria atunci, sau de icoanele făcătoare de minuni. Printre aceste minuni inexplicabile se numără și cea mai mare statuie făcătoare de minuni a Fecioarei Maria care se află în România.

Fecioara Maria și evenimentele miraculoas,

Fecioara Maria a apărut în fața a trei copii păstori lângă satul Fátima, din Portugalia, în 1917.

 

Ea s-a identificat în fața lor ca fiind Doamna Rozariului, iar după aceste evenimente, a fost nevoie de 13 ani pentru ca Biserica Romano-Catolică să recunoască oficial evenimentele de la Fátima ca fiind demne de crezare, în 1930.

Miracolul de la Fatima, Portugalia, din 1917

În contextul cerectărilor făcute de Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă, au fost extrem de multe astfel de evenimente de-a lungul secolelor, parte dintre ele recunoscute de mai-marii bisericilor, iar altele dovedite ca fiind false. Fecioara Maria a fost o sursă de inspirație pentru mai mulți oameni decât orice altă femeie care a trăit vreodată. Pentru catolici, protestanți, evrei și musulmani, pentru artiști, muzicieni și scriitori, pentru femei și bărbați de pretutindeni, ea a arătat multe fețe și a personificat o varietate de virtuți.

 

Cea mai mare statuie făcătoare de minuni a Fecioarei Maria se află în România

Inclusiv în sânul Bisericii Ortodoxe au fost relatări despre miracole înfăptuite de icoane care o înfățișau pe Fecioara Maria, și tot așa, multe s-au dovedit a fi adevărate miracole, altele doar farse. Printre multele astfel de obiecte sfinte, dar și locuri, se nunmără și cea mai mare statuie făcătoare de minuni a Fecioarei Maria care se află în România. Pentru creștini, locul nu este unul străin, având în vedere că aici anual se strâng sute, poate mii de oameni, asistând la miracolele de aici.

Cea mai mare statuie făcătoare de minuni a Fecioarei Maria se află în România. Locul în care ar avea loc miracole, tu ştiai de el

Vorbim așadar despre singurul sanctuar catolic important din țară, situat în comuna Șumuleu-Ciuc, din județul Harghita.

Sanctuarul datează din secolul al XIV-lea, când a fost fondat de franciscani, și este format de fapt dintr-o biserică de mănăstire franciscană, un Drum al Crucii, Capela lui Anton și Capela Mântuitorului, consturite pe dealul comunei din apropiere. Aici a fost celebrată Sfânta Liturghie de către Papa Francisc în timpul vizitei sale din 2019.

La Șumuleu-Ciuc este locul în care Fecioara Maria face miracole

Statuia Maicii Domnului, de peste 2 metri înălțime, a fost un element al bisericii din secolul al XV-lea, fiind probabil opera unui centru maghiar de sculptură în lemn, deși originile statuii sunt neclare. Statuia este expusă deasupra Altarului Mare din biserică, care la rândul său este unul dintre cele mai frumoase din Europa. Mulți veneau să se roage în fața statuii și se relatează despre miracole datorate mijlocirii Fecioarei Maria, care stă în soare, ținând în mână Pruncul Iisus și un sceptru.

Cea mai mare statuie făcătoare de minuni a Fecioarei Maria se află în România. Locul în care ar avea loc miracole, tu ştiai de el

În secolele care au urmat, sanctuarul în sine a fost atacat și ars de mai multe ori, însă statuia a supraviețuit în mod miraculos. Există, de asemenea, un raport despre un soldat care a încercat să străpungă statuia cu lancea, dar nu a reușit să facă acest lucru. Sanctuarul atrage mii de credincioși în fiecare an, nu numai din România, ci și din multe alte țări, în special din Ungaria, țară vecină.

În fiecare an, de Rusalii (Duminica Cincizecimi), are loc pelerinajul anual, iar originea pelerinajului datează din 1567. La acea vreme, regele maghiar, Zsigmond Janos, împreună cu armata sa protestantă, i-a atacat pe catolicii adunați la ceea ce a însemnat un congres pentru a-i forța să-și abandoneze credința, cu toate astea, a fost înfrânt, iar victoria catolicilor a fost atribuită ajutorului Fecioarei Maria.

Sursa – playtech.ro