Cele mai bune cocktailuri pe care le poți face pe bază de whisky

Dacă ești un pasionat de arome fine, iar whisky-ul se află în topul preferințelor tale, află că pe baza acestei băuturi poți realiza o mulțime de cocktailuri savuroase, pe care le poți prepara în cel mai simplu mod posibil, chiar în confortul casei tale. Nimic nu se compară cu un gust nou și delicios, construit în jurul unei băuturi alcoolice căruia toata lumea îi poartă un respect deosebit. Aici intră în scenă cocktailurile pe bază de whisky, iar despre cele mai populare astfel de mix-uri, vorbim chiar în rândurile de mai jos. Îți dorim lectură plăcută!

Cele mai bune cocktailuri pe bază de whisky

Ai la îndemână o sticlă de whisky bun și vrei să încerci câteva combinații de efect, pentru tine și invitații tăi? Iată cum arată lista noastră de cocktailuri: 

  • Cocktailuri pe bază de whisky: Manhattan

Experții în băuturi fine afirmă faptul că acest cocktail este pentru cei cărora le place whisky-ul ceea ce “Martini” este pentru cei care preferă să bea gin. Este un cocktail ce poate avea ca bază de pornire o listă întreagă de ingrediente. Un “Manhattan” cum toate ar trebui să fie este compus din: whisky din secară – 90 ml; bitter Angostura – 5 picături; vermut dulce – 30 ml. Pentru mai mult efect, paharul de whisky poate fi ornat și cu o cireașă. 

  • Cocktailuri pe bază de whisky: Old Fashioned

Este un cocktail cu care băutorii au făcut pentru prima dată cunoștință undeva pe la mijlocul secolului XIX. De aici vine și denumirea acestei băuturi extrem de populare chiar și în zilele noastre, băutură compusă din: whisky tradițional din secară (ca variantă, poți utiliza și bourbon), peste care să adaugi câteva picături de bitter din portocale, un singur cub de zahăr și o singură linguriță de apă plată. 

Pentru prepararea corectă a acestei băuturi, trebuie să respecți următorii pași: într-un pahar de whisky se pune cubul de gheață, peste care începi să picuri atât bitter cât și apă plată. Amestecă apoi această mixtură până când obții o pastă omogenă, cu zahărul dizolvat foarte bine. Toarnă apoi cuburile de gheață, pentru ca abia la final să torni aproximativ 45 ml whisky. Dacă vrei să îi surprinzi pe oaspeții tăi cu un pahar frumos de Old Fashioned, îl poți orna cu o felie de portocală. 

  • Cocktailuri pe bază de whisky: Irish Coffee 

Chiar dacă numele acestui cocktail te poate trimite rapid cu gândul la o băutură ce are la bază cafeaua, nu este un alt mix pe bază de whisky extrem de popular. Este o băutură numai bună de băut în nopțile reci de iarnă, alături de cei mai buni prieteni ai tai. “Irish coffee” se prepară astfel:

Mai întâi de toate, încălzește la ibric o cantitate de cafea de aproximativ 80 ml, peste care să torni apoi 40 ml whisky, urmați de o linguriță de zahăr brun. ATENȚIE: amestecul nu trebuie lăsat pe foc până în punctul de fierbere. Apoi, toarnă această mixtură într-o cană, peste care să pui apoi 30 ml frișcă proaspată. 

  • Cocktailuri pe bază de whisky: Jack and Coke 

Iată unul dintre cele mai populare cocktailuri de la noi, extrem de popular în cluburi și la petrecerile gălăgioase. Are la bază o rețetă cât se poate de simplă, compusă din doar două ingrediente importante: whisky (de preferat Jack Daniel’s) și Coca-Cola. Are un efect energizant ce nu poate fi descris în cuvinte, cu care vei transforma radical întregul vibe al petrecerii pe care o organizezi. 

  • Cocktailuri pe bază de whisky: Whiskey Sour 

Terminăm acest clasament al cocktailurilor pe bază de whisky cu o vedetă a acestei categorii de mix-uri alcoolice: Whiskey Sour. Este un cocktail pe care îl poți pregăti rapid prietenilor tăi, atunci când ai la îndemână următoarele ingrediente: whisky – 45 ml; suc de lămâie sau limeta – 30 ml; sirop de zahăr – 15 ml. Chiar dacă rețeta tradițională adaugă în combinație și un albus de ou, poți la fel de bine să lași deoparte acest ingredient, bucurându-te doar de fascinația unui gust unic, oferit de toate aceste arome.

Care este cocktailul tău preferat din lista de mai sus? 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata