Lichior de cafea si caisata pentru noptile lungi si reci de toamna

Cate parfumuri si gusturi avem la dispozitie noi, pamantenii norocosi! Ma gandesc cu groaza cat de mult as fi pierdut, daca nu s-ar fi descoperit cafeaua. Fie ca discutam de cutia cu cafea buna pe care o deschidem, fie de aroma ce cuprinde bucataria sau sufrageria degajandu-se din cestile aburinde, constatam ca nu sunt suficiente cuvinte sa descrie mirosul divin.

Exista mentalitatea conform careia cine bea cafea dupa ora 17 nu mai poate dormi, dar lucrurile difera de la persoana la persoana. Stiu oameni adormiti toata ziua, fara cana lor de cafea. Ei sunt dependenti de aceasta bautura energizanta si pot sa o consume la orice ora, fiindca efectul este benefic. In prezent sunt putine persoanele care nu consuma deloc cafea. Din cei 79 de colegi, 4 nu beau niciodata cafea, iar 75 si mai multe cesti pe zi.

Ne apropiem cu pasi repezi de jumatatea lunii septembrie, iar zilele devin mai scurte si noptile mai lungi si mai reci.  Imaginati-va cate povesti se pot spune intr-o sufragerie incapatoare, decorata rustic sau modern la un pahar de lichior de cafea !

Sau sa stai intr-un local si afara sa ploua cu stropi mari si reci, sa vezi la lumina hepatica de pe strada frunze uscate cazand, iar tu sa sorbi la caldura cocktailuri alcoolice cu cafea.

Imi plac noptile de iarna in cafenele, sa vad oamenii intrand cu hainele albe si cu zapada pe gene si in par, iar eu sa ma desfat cu un Irish Coffee. Nu stiu de ce, dar lichiorul sau  whiskey-ul fac minuni combinate cu cafeaua. La prima inghititura simti cum un val placut de caldura iti invadeaza fiinta, apoi parca ai sta la un foc bland si domol care te incalzeste putin cate putin.

Daca nu ati baut niciodata ANATOLIA CAFE nu stiti ce pierdeti, fiindca intr-un pahar aveti coniac de cea mai buna calitate, lichior de cirese, scortisoara si cafea.

E vremea cand va puteti face singuri in casa bauturile fine si scumpe la care nu aveti mereu acces. De pilda, in patru zile obtineti simplu cea mai buna caisata respectand urmatoarele etape:

-caisele spalate si fara samburi se pun patru zile la macerat intr-un borcan curat impreuna cu zaharul si un baton de vanilie sau de scortisoara. La 2 kilograme de caise se adauga 1,2 kilograme de zahar.

-peste continutul care s-a agitat zilnic, se adauga 2,4 litri votca si se lasa continutul timp de o saptamana.

-se strecoara lichidul si se pune in sticle curate care se pun intr-un loc sigur si racoros.

Interesant este ca toate fructele pe care nu le consumati si care risca sa se strice pot deveni lichioruri, astfel ca ne putem umple camara cu:

  • lichior de mere
  • lichior de gutui
  • zmeurata
  • lichior de nuci
  • visinata
  • lichior de banana si de portocale
  • lichior de struguri rosii
  • lichior Amaretto
  • lichior de ciocolata, de busuioc sau de oua.

Aceste delicatese pot fi folosite si la prepararea unor prajituri delicioase sau a bomboanelor din ciocolata cu visine din alcool.

Nu lasati niciun fruct sa se strice, fiindca pus in alcool, cu putin zahar si vanilie sau scortisoara se transforma intr-o bautura fina si parfumata!

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata