Cine este Carlos Alcaraz, cel care i-a spulberat visul lui Novak Djokovic?

De Jurnalul Național Actuale Sport 181 citiri
4 min citire
În tenis, Carlos Alcaraz, numărul 1 mondial, s-a impus duminică în fața campionului Novak Djokovic, reușind să-l învingă într-o finală palpitantă de cinci seturi. Astfel, liderul ATP a câștigat primul său titlu la Wimbledon, făcându-l de rușine pe Djokovic, singurul jucător masculin care a câștigat toate cele nouă turnee de Masters. De asemenea, campionul este primul și singurul jucător sârb care a câștigat un Grand Slam și a atins locul 1 în clasament.

Carlos Alcarez i-a furat fața lui Novak Djokovic

Jucărorul de tenis spaniol s-a impus după aproape cinci ore pe terenul central, câștigând în cele din urmă cu 1-6 7-6 (8-6) 6-1 3-6 6-4 și a căzut cu ultimele puteri pe iarbă, în semn de sărbătoare, înainte de a arunca o minge de tenis în mulțime pentru a sărbători cu suporterii.

Tânărul de 20 de ani devine al treilea cel mai tânăr campion de la Wimbledon din Era Open și adaugă un al doilea titlu major în palmaresul său, după ce, anul trecut, a câștigat US Open. Primii doi campioni mai tineri decât Carlos, atunci când au câștigat trofeul Wimbledon, au fost Boris Becker (în 1985) și Bjorn Borg (în 1976).
Alcaraz, în vârstă de doar 20 de ani, și-a arătat abilitățile extraordinare și ambiția de a învinge unul dintre cei mai buni jucători din lume.

Meciul a fost plin de momente tensionate și schimbări de ritm, cu ambele părți dând totul pentru a obține titlul de campion la Wimbledon. Djokovic a reușit să-și adjudece primul set în urma unui tie-break intens, iar Alcaraz a ripostat cu o revenire spectaculoasă, câștigând al doilea set în fața mulțimii entuziaste.

Astfel, Carlos Alcaraz este primul jucător care reușește să-l învingă pe Novak Djokovic la Wimbledon, din 2017 până acum. La acel moment, sârbul a fost învins de cehul Tomas Berdych în faza sferturilor de finală, după ce Djokovic a abandonat în setul doi.

Carlos Alcarez, campion Wimbledon
Novak Djokovic , campion sârb, numărul 2 ATP

Câți bani va câștiga fiecare jucător?

În cele din urmă, deoarece încercarea de forehand a lui Djokovic nu a reușit să treacă peste fileu, un nou campion la Wimbledon a fost încoronat, astfel că, Alcaraz și-a consolidat statutul de lider al următoarei generații de tenis masculin.

Finala masculină de la Wimbledon a oferit fanilor tenisului o întâlnire memorabilă între doi jucători talentați și determinați. Această partidă va rămâne în istoria competiției și va fi o sursă de inspirație pentru generațiile viitoare de jucători.

După câștigarea trofeului, Carlos Alcarez a oferit câteva declarații, chiar de pe teren, acesta afirmând sincer că nu se aștepta la o așa vitorie importantă.

„Ei bine, este un vis devenit realitate pentru mine. Este incredibil. După cum spuneam, este un vis devenit realitate să poți juca în aceste etape, este uimitor pentru un băiat de 20 de ani, nu mă așteptam să ajung foarte repede la astfel de realizări.
Sunt foarte mândru de mine și foarte mândru de echipa pe care o am. Munca pe care o depunem în fiecare zi pentru a putea trăi această experiență merită cu desăvârșire!.”, a transmis câștigătorul.

Pentru triumful istoric obținut, sportivul iberic a primit suma de 2.350.000 de lire sterline (3.076.000 de dolari), în timp ce, Novak Djokovic va primi suma de 1.175.000 de lire sterline (1.538.000 de dolari).

Sursa – playtech.ro