Cine sunt cei mai mari băutori din lume, ‘Națiune surprinzătoare’?

De Jurnalul Național Actuale Familie și relații 312 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Fiecăruia dintre noi, la un moment dat, ne-a plăcut să gustăm dintr-un vin bun, sau orice altă băutură alcoolică, dar ce te faci cu britanicii, care de altfel sunt uimiți că nu sunt cei mai mari băutori din lume. A apărut un nou studiu care atestă acest lucru.

Piața băuturilor alcoolice, un record în 2023

Peste tot în lume se consumă alcool, în unele cazuri studiile arată că în cantități extrem de mari. În acest context, cele mai recente rapoarte financiare spun că anul în curs a bătut un record la vânzarea de băuturi alcolice, fiind vorba de 525,30 miliarde dolari în 2023.

În aceeași analiză, se mai arată că se așteaptă ca piața să crească anual cu 4,56%, până în 2027, iar în comparație globală, cele mai multe venituri sunt generate, surprinzător, în China.

Frecvența consumului de alcool în UE 2019 (statistică Eurostat)

Cu toate astea, unul din studiile de piață a relevat și cine sunt cei mai mari băutori din Europa, iar cei arătați cu degetul sunt britanicii, de altfel, uimiți că nu sunt cei mai mari băutori din lume.

Britanicii sunt cei mai mari băutori din lume

Într-un studiu recent, britanicii se situează pe locul al treilea din 33 de națiuni bogate în ceea ce privește rata consumului de alcool, înaintea unor țări precum Germania, Australia și Irlanda. În fruntea listei se află Danemarca, unde 37% dintre aceștia recunosc că în fiecare lună consumă șase sau mai multe băuturi într-o singură ședință.

În ceea ce privește sexele, femeile din Marea Britanie au fost la egalitate cu Danemarca pe primul loc, dar bărbații au băut mai mult decât femeile în toate țările. Cultura britanică a băuturii a fost criticată într-un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

În contextul personal, consumul de alcool este un factor de risc major pentru sănătate, în timp ce NHS spune că oamenii nu ar trebui să bea în mod regulat mai mult de 14 unități pe săptămână, ceea ce înseamnă aproximativ șase beri sau pahare de vin. Marea Britanie s-a clasat pe locul 17 din 48 în ceea ce privește cantitatea totală de alcool consumată anual.

 Pe ce loc sunt românii în topul celor mai mari consumatori de alcool?

Același studiu a mai scos la iveală și care este locul românilor în rândul consumatorilor de alcool din lume, iar conform acestuia, România este pe locul al II-lea, următoarea după Danemarca, cu 36%, urmată de Marea Britanie și Luxemburg, cu 35%.

Britanicii, uimiți că nu sunt cei mai mari băutori din lume. Pe ce loc sunt românii: ‘Națiune surprinzătoare’

Prevalența consumului excesiv de alcool episodic cel puțin o dată pe lună 2019 (Eurostat)

Un studiu Eurostat din 2019 arăta că  primele 10 țări europene cu cel mai mare consum de alcool pe cap de locuitor au fost Cehia, cu 14,3 litri, Letonia, 13,2 litri, Moldova, având un consum de 12,9 litri pe cap de locuitor, iar în acest top se afla și România, cu 12,3 litri pe cap de locuitor.

Sursa – playtech.ro