Coca-Cola European Partners oferă peste şase miliarde de dolari pentru achiziţionarea companiei australiene Amatil

0 6

Compania Coca-Cola Amatil Ltd a confirmat luni că firma Coca-Cola European Partners i-a oferit 9,23 miliarde dolari australieni (6,58 miliarde dolari SUA) pentru a o achiziţiona, aceasta putând fi cea mai mare tranzacţie din 2020 din Australia, transmit Bloomberg şi Reuters.

Astfel, Coca-Cola European Partners este cel mai mare îmbuteliator independent de băuturi Coca-Cola, în timp ce Coca-Cola Amatil Ltd, cu sediul în Sydney, este îmbuteliatorul de băuturi australian şi operează în şase ţări din regiunea Asia-Pacific.

Iar acţionarii independenţi ai Amatil sprijină oferta de preluare, a informat compania australiană.

De altfel, compania americană Coca-Cola Co deţine o participaţie de 30,8% la Coca-Cola Amatil şi o participaţie de 19,4% în Coca-Cola European Partners, conform datelor Refinitiv.

În contextul pandemia actual, ambele companii, care îmbuteliază şi vând băuturi Coca-Cola, au fost sever afectate de măsurile de izolare impuse pe plan global pentru stoparea extinderii pandemiei de coronavirus (Covid-19).

Acţiunile Coca-Cola Amatil au scăzut cu aproape o cincime faţă de cel mai ridicat nivel din 2020, dar compania a anunţat o îmbunătăţire a afacerilor în trimestrul trei, în urma atenuării restricţiilor şi a redresării consumului. Firma are 32 de facilităţi de producţie şi operează în Australia, Noua Zeelandă, Indonezia, Fidji, Papua Noua Guinee şi Samoa.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata