Compania Misavan inaugurează o nouă fabrică la Iași, în parteneriat cu Quimxel Spania, după o investiție totală de 10 milioane de euro și crează până la 100 noi locuri de muncă

De Jurnalul Național Actuale Companii Investiții 71 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Acest proiectul a fost demarat încă din anul 2022 și a fost finalizat luna trecută, fiind una din cele mai moderne fabrici din acest domeniu din Europa. Fabrica de la Iași va fi un hub de producție pentru soluții concentrate destinate pietei interne și Europei de Est, soluții profesionale de curățenie, produse de retail și cosmetice, însă pe termen mediu și lung va putea integra și alte categorii de produse.

Colaborarea dintre Misavan și Químicas Quimxel se bazează pe un parteneriat de peste 15 ani, iar cu noua unitate de producție se va pune accent pe dezvoltarea brandurilor Misavan, dar și pe extinderea la nivel internațional a produselor Quimxel și producerea acestora într-o zonă cu un mare potențial de dezvoltare.

Din punct de vedere financiar, investiția totală este de circa 10 milioane de euro, iar noua fabrică va oferi până la 100 de noi locuri de muncă. Valoarea investițiilor a crescut în trei ani cât a durat construcția de la 5-6 milioane de euro la 10 milioane de euro, pe fondul creșterilor de prețuri de pe piața materialelor de construcții.

În afirmaţiile sale, „Faptul că producătorul Quimicas Quimxel SL investește în România, duce la un alt nivel  foarte buna colaborare din toți acești ani. Este un pas înainte foarte important pentru noi, fără a mai vorbi despre impactul social important și pe piața locală a muncii. În cei 24 de ani de activitate ne-am extins permanent pe piața produselor și soluțiilor de curățenie, igienă și dezinfectare, atât în zona de retail, dar mai ales pe segmentul profesional.”, a precizat Ciprian Otea, CEO Misavan.

Imobiliar, fabrica Quimxel România, situată în parcul industrial Miroslava, se întinde pe un teren de 12.000 de metri pătrați, având o suprafață de peste 5.600 de metri pătrați. Fabrica cuprinde atât spațiu de producție cât și zona de birouri și depozit de materii prime, inclusiv o platforma pentru stație subterană de neutralizare a apelor reziduale. Unitatea dispune și de mixere și reactoare de ultimă generație și linii de ambalare complet automatizate. Produsele finale se transferă în zona de depozitare urmând a fi distribuite pe întreg teritoriul României și nu numai.

La rânsul său, „Suntem bucuroși că am găsit pe piața din România un partener care împărtășește deschiderea și preocupările noastre legate de calitatea produselor, bazate pe inovație, protecția mediului și sustenabilitate. Toate facilitățile noastre logistice sunt adaptate cu sisteme de energie regenerabilă și consum redus. Parteneriatul cu Misavan ne oferă perspective reale de a continua atât pe linia dezvoltării și accederii pe noi piețe, cât și de a rămâne în fruntea clasamentului în ceea privește produsele de igienă și curățenie profesională. Împreună vom continua dezvoltarea și cercetarea unor noi linii care se adaptează nevoilor viitoare ale pieței.”, a declarat Vicente Gumeno, CEO Quimicas Quimxel.

Aşadar, fabrica va produce produse foarte concentrate, pentru a utiliza mai puțin plastic și a genera mai puțin CO2. Peste 70% dintre recipiente sunt realízate din material reciclat. Toate procesele sunt atent verificate și cu responsabilitatea protejării mediului înconjurător.

Atât Misavan cât și Quimicas Quimxel SL au o linie specială de produse ECOLABEL, ca o concretizare a interesului manifestat de cele două firme în privința mediului și sustenabilității.

Sursa – www.economica.net