Companiile Google şi Microsoft pot avea unele oportunităţi investind în schimbările climatice

Bill Gates, al patrulea cel mai bogat om din lume, nu are nevoie să facă bani investind în schimbările climatice. Dar pentru cei care caută să se îmbogățească, Gates vede o mulțime de oportunități. Într-un interviu în cadrul summit-ului online SOSV Climate Tech, omul de afaceri a spus că investitorii avea randamente la fel de bune investind în companii implicate în protejarea mediului înconjurător ca marile business-uri de tehnologie: Google, Microsoft, scrie  CNBC.

 „Vor fi cel puțin 10 business-uri comparabile cu Tesla”

 

În viziunea sa, compania de mașini electrice condusă de Elon Musk și-a dublat valoarea în ultimul an și a crescut cu peste 2.000% în ultimii cinci ani. El prezice că aceste business-uri vor putea ajunge următoarele Microsoft, Google sau Amazon.

Din punct de vedere al companiilor, Bill Gates a co-fondat Microsoft în anul 1975, în timp ce Amazon și Google au fost lansate în anii 1990, când internetul a prins aripi. Acum sunt trei dintre cele mai valoroase patru companii din Statele Unite. În prezent, averea sa este estimată la 134,3 miliarde dolari, potrivit Forbes.

În ultima perioadă, Gates investește în companii tehnologice implicate în protejarea mediului înconjurător prin firma sa Breakthrough Energy Ventures. Deși acesta vede sectorul cu ochi buni, el a spus că o mulțime de bani vor fi pierduți.

În acest sens, Gates a spus că o mare parte din astfel de companii sunt încă la nivelul de cercetare și că finanțatorii vor trebui să fie atenți în ce business-uri vor investi. De asemenea, multe dintre proiecte vor avea nevoie de investiții înainte de a se putea dovedi că funcționează.

În plus, aceste companii vor avea nevoie ca guvernele să stabilească „politici încurajatoare” care să faciliteze adoptarea tehnologiilor cu emisii zero.

Ca bonus, omul de afaceri Gates, afirmă că investitorii care doresc să își asume un risc mai mic atunci când investesc bani în firme de tehnologie care se adresează naturii, vor putea paria pe energia solară.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata