Consiliul Concurenţei analizează preluarea Propak Ambalaj Uretim ve Pazarlama A.S. de către grupul Wendel

57

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care grupul Wendel, prin intermediul Constantia Flexibles International GmbH, intenţionează să preia compania Propak Ambalaj Uretim ve Pazarlama A.S., Turcia, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenţei, remis joi AGERPRES.

În prezent, Wendel este un grup de investiţii, ce deţine un portofoliu de societăţi care activează în diverse industrii, precum fabricarea de ambalaje flexibile, certificare şi verificare, fabricarea şi distribuţia de vopseluri, servicii de formare, infrastructură globală de telecomunicaţii mobile sau fabricarea de materiale de acoperire şi produse de finisare a pielii de înaltă performanţă. Grupul Wendel este prezent pe piaţa românească prin intermediul companiei Bureau Veritas SRL, care desfăşoară activităţi de testare, verificare şi certificare.

Iar, Propak Ambalaj Uretim ve Pazarlama Anonim Şirketi din Turcia activează în domeniul producerii şi comercializării de ambalaje flexibile pentru industria alimentară şi nealimentară. Societatea-ţintă nu are filiale înregistrate în România.

Din punct de vedere concurenţial şi în conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, precizează instituţia.

„Autoritatea de Concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se menţionează în comunicat.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata