Contracandidatul lui George Simion se teme pentru viaţa sa

George Simion este în stare de șoc! Un deputat AUR a demisionat din partid. Este vorba chiar de cel care i-a fost contracandidat la alegerile pentru președinția partidului. Dănuț Aelenei a precizat că va demisiona din grupul parlamentar al AUR şi îşi va desfăşura activitatea ca neafiliat. Acuzațiile aduse de cel care a luat această măsură radicală sunt extrem de dure.

Astfel că, George Simion este în stare de șoc după acuzațiile aduse de deputatul Dănuţ Aelenei. Acesta a transmis, marţi, că demisionează din grupul parlamentar al AUR. În plus, acesta îşi va desfăşura activitatea ca neafiliat.

Fostul deputat AUR se teme pentru viaţa sa! S-ar fi confruntat chiar cu „o încercare de atentat”

Deputatul a precizat că a fost „amenințat că o să fie călcat de o mașină”, iar marți dimineața s-a confruntat cu „o încercare de atentat”.

Deputatul Dănuţ Aelenei a transmis, marţi, că demisionează din grupul parlamentar al AUR şi îşi va desfăşura activitatea ca neafiliat, cerând, de asemenea, protecţia instituţiilor de specialitate pentru că „a fost ameninţat”.

„Nu poţi să conduci o ţară, domnule Simion, dacă în interiorul partidului tău faci lucruri ilegale şi nestatutare. La Constanţa există un număr de 18 înregistrări luate în mod ilegal parlamentarilor AUR, înregistrări transmise, tolerate şi folosite împotriva mea tocmai de conducerea de partid.

În ultimele zile am fost ameninţat verbal că o să fiu călcat de o maşină, dar nu pot demonstra acest lucru. Astăzi asupra mea şi soţiei a avut loc o încercare de atentat pentru care am dovezi”, a afirmat, în plenul Camerei Deputaților, Dănuț Aelenei.

A cerut protecția instituțiilor statului

Mai mult decât atât, parlamentarul a cerut protecția instituțiilor statului.

„Drept urmare, în calitate de demnitar român, cer protecţia instituţiilor de specialitate pentru mine şi familia mea, într-un interval de 24 de ore. Din acest moment, îmi voi desfăşura activitatea ca deputat neafiliat în Circumscripţia electorală nr. 14 Constanţa”, a mai spus Aelenei.

Dănuţ Aelenei a candidat la preşedinţia AUR la congresul extraordinar care a avut loc duminica trecută cu moțiunea „Mai multă democrație”, dar George Simion a fost ales preşedinte al partidului, cu 784 din 832 de voturi.

Înainte de sfârşitul votului, contracandidatul lui George Simion, deputatul AUR Dănuţ Aelenei, preciza că își dorește să demonstreze că „AUR este un partid democratic”, odată cu depunerea candidaturii sale.

De asemenea, acesta mai spus că nu își dorește să îl dea afară pe George Simion, spunând că acesta este ”locomotiva partidului”. În altă ordine de idei, pentru a respecta democrația, acesta a hotărât totuși să candideze.

„Mulţi dintre dumneavoastră au înţeles că vreau să-l dau afară pe George Simion, care este de fapt locomotiva acestui partid. Pretindem că suntem un partid conservator de dreapta, care, din punctul meu de vedere, respectă democraţia. Am luat decizia de candida din principiu, pentru a arăta electoratului nostru că democraţia este respectată pe deplin în cadrul partidului AUR”, a afirmat Aelenei.

Sursa: capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata