Copii obligaţi să cerşească sau să muncească, 12 ore pe zi

Polițiștii DIICOT au efectuat, joi, 19 mai, 5 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, la locuințele unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, exploatarea cerșetoriei și viol.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2021, în municipiul București, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna mai a anului 2022, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori, prin supunerea la executarea unei munci în mod forțat și obligarea la practicarea cerșetoriei”, spune Poliția Română.

Conform anchetatorilor, în perioada ianuarie – mai anul curent, gruparea transporta minorii zilnic cu autoturismele pe care le dețineau, din comuna Jilava, județul Ilfov, în diferite zone din municipiul București (Timpuri Noi, Splaiul Unirii, Nerva Traian, Baba Novac, Mihai Bravu, Dristor și Eroilor).

Astfel că, copiii erau obligați să muncească zilnic timp de 10-12 ore pe zi, indiferent de vreme. Aceștia erau învățați să vândă buchete de flori șoferilor staționați la semafoare sau să ofere contra unei sume modice de bani servicii de curățare a parbrizului.

„De asemenea, victimele minore ar fi fost obligate să apeleze la mila șoferilor aflați în trafic, cărora le-ar fi solicitat sume de bani, folosind în acest scop cartoane cu mesaje menite să emoționeze și păpuși care imitau prezența unui nou-născut. Acestea ar fi fost determinate să practice cerșetoria prin amenințări și agresiuni fizice, fiind supravegheate îndeaproape de membrii grupului infracțional organizat”, a mai precizat Poliția Română.

DIICOT mai precizează că în perioada decembrie 2021 – mai 2022 patru dintre victimele minore ar fi fost obligate să întrețină acte sexuale. În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperiți și ridicați, în vederea indisponibilizării, 63.000 de lei. La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, 10 persoane, despre care există suspiciunea că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Sursa: Libertatea.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata