Coronavirus: Peste 1 miliard de persoane ar putea trăi în sărăcie extremă până în 2030 din cauza pandemiei

172

Organizaţia Naţiunilor Unite a realizat un studiu care arată că peste 1 miliard de persoane ar putea trăi în sărăcie extremă, până în anul 2030, din cauza efectelor, pe termen lung ale pandemiei de coronavirus, potrivit unui studiu publicat joi de ONU şi citat de DPA.

Dacă această cifră  ar fi atinsă şi dacă revenirea la normal este prelungită şi criza economică persistă,  poate arunca încă 207 milioane de persoane în sărăcie, potrivit Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

A stfel,potrivit unui scenariu „de bază” luând în considerare ratele actuale de mortalitate şi proiecţiile recente de creştere ale Fondului Monetar Internaţional, studiul arată că 44 milioane de persoane vor trăi sub pragul de sărăcie în următorii 10 ani.

Dar, cu toate acestea, creşterea sărăciei extreme poate fi evitată, notează PNUD, făcând referire la investiţii în programe de asistenţă socială, guvernanţă, digitalizare şi o economie verde.

„Pandemia COVID-19 este un punct critic şi ceea ce aleg liderii acum ar putea conduce lumea în direcţii foarte diferite”, a declarat administratorul PNUD Achim Steiner într-un comunicat de presă.

„Avem ocazia să investim într-un deceniu de acţiuni care nu numai că ajută oamenii să se recupereze după COVID-19, dar restabileşte calea de dezvoltare a omenirii şi planetei către un viitor mai corect, mai rezistent şi verde”, a notat el.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata