Cum alegi cea mai bună saltea pentru pat? 3 criterii esențiale

Dacă ești în căutarea unei saltele de pat și vrei să te asiguri că faci alegerea perfectă, află cum să procedezi corect. Salteaua este un produs care trebuie analizat cu mare atenție, pentru că-ți va folosi pe termen lung și îți va influența sănătatea. 

Calitatea somnului este dată, pe lângă un program echilibrat, și de un mediu propice relaxării totale și confortului. De aceea, când alegi salteaua de pat, trebuie să iei în calcul mai multe aspecte importante. Acestea sunt: 

1. Dimensiunile saltelei

Acestea se vor alege, întotdeauna, în funcție de numărul de persoane ce vor dormi în patul respectiv și de forma fizică a acestora. Astfel, dacă vrei o saltea doar pentru tine, orientează-te către un produs de 90 x 190 sau 100 x 190 cm. Dacă salteaua este destinată unui copil, poți opta pentru una cu dimensiunile 70 x 190 sau 80 x 190.

În cazul în care cauți o saltea pentru patul matrimonial, alege una cu o lățime de minimum 140-160 cm lățime și 190 sau 200 cm lungime. Dacă știi că juniorii familiei sau animalele de companie ți se vor alătura, din când în când, optează pentru o saltea de 200 x 200 cm. În acest mod, te vei asigura că produsul în care ai investit vă va oferi confort superior, în orice circumstanță.

2. Materialele din care salteaua este confecționată

Când vine vorba despre structura saltelei, ai la dispoziție în magazine fizice și online:

  • Salteaua pe bază de arcuri

Este salteaua clasică, frecvent întâlnită până la apariția saltelelor moderne, din spumă cu memorie. Este o saltea cu durabilitate medie, iar stratul de arcuri este, de cele mai multe ori, dispus între alte straturi confecționate din diferite materiale ce oferă un anumit grad de confort.

  • Salteaua din latex

Acest tip de saltea este confecționată din latex. Natural sau sintetic. Este un material extrem de rezistent, greu și elastic, care costă destul de mult, dar care oferă confort optim, pentru un somn cu adevărat odihnitor. Latexul susține coloana vertebrală și ajută la păstrarea unei posturi corecte.

  • Salteaua pe bază de spumă poliuretanică

Este o saltea ușoară, moale, care păstrează o umiditate optimă în timpul somnului. Are, de cele mai multe ori, un înveliș de bumbac. Este hipoalergenică și preferată de cei ce adoră să doarmă pe suprafețe moi și pufoase.

  • Salteaua pe bază de spumă cu memorie

Acest tip de saltea este potrivit mai ales celor care suferă de dureri la nivelul spatelui, în zona lombară sau chiar cervicală.  Și cei cu dureri articulare pot beneficia de avantajele unei saltele cu spumă inteligentă. Aceasta reduce punctele de presiune și te ajută să ai un somn relaxant și de calitate, în fiecare noapte. Orice produs ai prefera, poți găsi saltele online de la o muțime de magazine, aici: https://favi.ro/produse/categorie/saltea.  

3. Gradul de duritate a saltelei

Acest criteriu este unul personal și depinde de modul în care preferi să dormi. Unele persoane adoră o saltea foarte moale, care să acționeze precum o „îmbrățișare”, în timp ce altele iubesc saltele dure, în care corpul nu este lăsat să se „scufunde”. Dacă nu faci parte din nicio categorie, alege o saltea de duritate medie, care îți va oferi echilibru și susținere moderată.

Pe lângă aceste aspecte, ia în calcul și protecția împotriva acarienilor, husele speciale pentru fiecare anotimp și grosimea saltelei. În final, ține minte că, orice saltea ai alege, întreținerea ei constantă este esențială pentru ca produsul să reziste în condiții optime pe termen lung.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata